Garnfrossa …

Idag fick jag ledigt några timmar på förmiddagen. Jag skulle följa med en väninna och visa henne tygbutiker. Har ju köpt några meter i mitt liv …

Väninnan tycker också om att handarbeta och hon hade letat fram en garnaffär på nätet. Vi bestämde att vi skulle börja där – den låg längst bort – och så skulle vi ta tygaffärerna på hemvägen.

Efter lite felåkning så kom vi fram och gick in i butiken. ”Vilken tur att vi inte har några män med …”, sa vänninan. Jag förstod precis vad hon menade. Det var garn från golv till tak, meter efter meter – och vilka garner. Vi gick omkring som två barnungar på julafton och kunde inte bestämma vad vi ville ha – vi ville ha nästan allt …

Efter någon timme så hade vi fyllt varsin stor plastpåse med garn, som i mitt fall skall bli till fyra olika plagg, till priset av ett plagg i Sverige. Fortfarande så var det så många fantastiska garner som jag bara måste göra något av, men som får anstå tills de garner jag köpte idag har förvandlats till plagg. Jag hinner nog knappast mer innan det är dags att återvända till Sverige.

De mönster som jag köpte är på engelska, totalt obegripligt vid första anblicken. Medan väninnan rotade runt i hyllorna fick jag låna en bok och ställde mig att från bilderna försöka översätta en stickbeskrivning till svenska. Får se hur mycket jag kommer ihåg när det är dags. Jag hittade också det mest fantastika mönster på en spetsvirkad ”väst” i lin. Damen bakom disken var vänlig och kopierade virkförklaringar från en bok till mig så att jag kan göra den. Om det funkar återstå att se – kul skall det bli att sätta igång. Och det redan i morgon, för ikväll blev den sista sjalen klar.

Vad beträffar tygerna, så hann vi aldrig med det …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *