Gardiner och Grease …

Dagen har gått i gardinernas tecken… Jag klipper och syr – är tacksam att vi har ström – verkar inte vara så självklart ens i detta land i Afrika. Vi är ju annars vana vid att vara utan ström i andra afrikanska länder, men i det senaste landet vi bodde i, Ghana,  stod en generator ”stand by”, så det var inte så ofta vi märkte av det mer än att det blev avbrott i några sekunder. Om det fanns diesel, vill säga, och det fanns det faktiskt för det mesta. Vad som händer här när vi drabbas här, vet vi inte. Finns definitivt inga generatorer stand by …

Jag har nålat, sytt och åstadkommit några gardiner. För varje gardin måste jag sy två. De måste vara fodrade pga av solen. Nu hänger det fyra längder på plats. Maken skickades iväg för att köpa ny gardinstång till det f.d. matrummet. Vårt ”Claes Ohlsson”, som tidigare salufört dessa, hade nu slutat med dem, så han var tvungen att åka till stan, ”stackars han”, så han gick på Mac Donalds och åt Big Mac mm. Efter många timmar så kom han hem med gardinstång och för lite krokar. Han hade fått tydliga instruktioner, men hade ”räknat ut ” det själv, så imorgon åker jag och kompletterar … Han kom dessutom hem för sent för att vi skulle kunna sätta igång att borra…

Jag kände att jag ville roa mej lite ikväll och titta på något som skulle göra mej glad. Laddade först en film, men den höll inte vad den lovade. Då det hade gått ca tjugo minuter så bytte jag. Maken tröttnade, men jag övertalade honom att sitta kvar och titta på nästa rulle. Grease… Men tyvärr, inget för maken han orkade ca 10 minuter, sedan gick han och lade sej, han vet inte vad han gick miste om, men – lika bra det… 😉 Jag kopplade in hörlurarna, för att få maximalt ljud. Bilden är ju som den är med vår gamla TV, men det räckte för att ge mej en resa bakåt i tiden…

Ryggvärken bleknade bort, de återstående gardinerna, golvet som måste slipas om – so what – , alla andra skavanker som måste fixas – inga problem…. Jag hamnade i tonåren igen, livet leker och framtiden ligger framför mig … Men mest av allt så kommer jag ihåg biobesöken med dottern (vi såg den flera gånger) – hon älskade filmen, liksom jag… Vilken härlig nostalgikick …

Bilder? – ni vill inte se solnedgången och den nästa fulla månen igen eller gardinerna …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *