Full fart och sedan tomt …

Det blev full fart på morgonen, fyra man ramlade in och en febril aktivitet uppstod. Snickaren skulle fixa de dörrar som slagit sej vid målningen. Målaren skulle måla färdigt + måla om allt som var rött efter slipdammet som yrde när det vär nymålat förra gången. Hantlangaren skulle sopa golvet och mäster själv skulle slipa, vilket han inte var speciellt bra på (sagt inom parentes). Maken skulle till tandläkaren och slapp det hela, lyckos honom…

Jag försökte hänga med och min huvuduppgift blev att sopa golvet efter hantlangaren och torka bort färgfläckar. Sedan sopade jag en extra gång för säkerhets skull. Mäster såg lite konstig ut då jag släpade fram skurhinken o moppen, men tog över – själv. När det var torrt tog jag fram dammsugaren och dammsög själv – då var det bara jag och målaren, som jag gillar skarp. Han är duktig och flitig. Jag tog fram en special”mopp” och torkade golvet igen, då kom mäster tillbaka och tog över. Han till o med ville göra det en gång till, är nog inget som han brukar göra i vanliga fall … Lacken kom på och alla försvann.

Maken och jag försvann ner till Waterfront, där vi gästade vår restaurang för lunch och sedan Woolworhts bokkafé – där vi satt nedsjunkna i deras sköna fåtöljer i flera timmar och läste. De har två stycken och vi var lyckliga att få dem. Därefter besökte vi en ny restaurang med den mest fantastiska utsikt över havet. Där kunde man dricka viner per glas, ja, det kan man överallt, men här kunde man bara dricka per glas – vilket gjorde att man kunde prova olika sorter. menyn bestod av tapas, varma o kalla och sallader o andra smårätter. Perfekt för oss, perfekt mat och trevlig service. Vi satt nästan två timmar, inga problem – det hände mycket på havet som vi tittade på – så vi glömde faktiskt bort tiden. Vi kommer dessutom gärna tillbaka.

Vi var hemma igen vid nio-tiden och då var golven torra och lukten borta … Allt såg bra ut, men inlagnigen efter den gamla väggen blev inte så bra, så nu måste vi försöka få hit Mr Alexander igen för att fixa det hela, när? Tror inte att det är så stort arbete, men möblerna får stå kvar där de är ….

img_3654.jpg

Bara tomt kvar och min påse från dagens shopping …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *