Första advent …

img_3006.jpg Advent… jag tillhör dem som tycker om advent – tiden innan jul då man bara njuter av alla ljus o förväntningar. Då menar jag inte tjusiga julklappar, utan den tid på året då vi alla på något sätt skall försöka bli de bondmoror, som vi inte hade en chans att bli. Jag vet att jag har en romantiserad bild av livet som bondmora, de slet säkert hårt, men det gör dagens mödrar också – fast på annat sätt. Men jag tror att bondmoran fick mer uppskattning för sitt slit – när man dukade upp allt och alla samlades och bara njöt av allt det goda. Jag inbillar mej att om jag levt ett tidigare liv, så var jag nog bondmora – för varje år så har jag en längtan att göra egen korv o diverse syltor o annat gott. Nu lever jag ett modernt liv, men jag har faktiskt gjort korv två gånger i mitt liv – inte mycket med tanke på hur många år det handlar om.

Nu lever jag ett advent/jul-liv så långt från Sverige och svenska vanor, som man kan komma. Normalt så skulle mina adventsljusstakar varit uppe i fredags. Det blev inte så, men i kväll – första advent – så har jag fått upp en adventsstjärna i köket och en i vardagsrummet. De elektriska ljusstakarna – en traditionell och en ”modern” – finns också på plats. Jagt har tillverkat en egen adventstake för de levande ljusen – har letat med ljus o lykta efter en ljusstake med fyra ljus, men de finns bara inte. Men med fantasi kan stenar o metallfolie göra underverk.

Jag försökte titta på Svt:s julkalender, men det fungerar inte tyvärr. Det bryts efter ca fem sekunder och så står det att den laddar ner 800kbs per sekund… då räcker våra dyra gbites inte långt. Så tyvärr kan jag inte se adventskalendern i år. Känns lite snopet eftersom jag kunde se den då vi bodde i Ghana – och det var ett u-land, vilket inte SA inte är …

img_3004.jpg

Min adventhörna …

img_3005.jpg

Egenhändigt tillverkad adventsljusstake …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *