Förflyttad till 50/60-tal …

”Ikväll klockan sju ska du och jag vara borta på en grej”, sa dottern. Lite nyfiken blev jag ju och gjorde mig i ordning. Efter en stund fick jag veta att vi skulle på Elvis konsert. Jättekul. Vi gav oss iväg i solnedgången och möttes av gamla amerikanska bilar som stod parkerade utanför teatern. Artiga volontärer visade oss vägen och tog sin uppgift på största allvar.

Föreställningen drog igång och det var fullt ös från första stund. Fyra olika killar spelade Elvis från olika tidsepoker. Tre av dem var otroligt bra och liknade väldigt mycket Elvis sätt att sjunga. Det blev en rolig återblick till tidiga 60-talet och jag blev som tonåring på nytt, när jag stod där på Dellenbaden med 25-öringar och spelade hans låtar på jukeboxen, innan priset gick upp till 50 öre.

Tanterna övervägde och medelåldern var hög, de bar sig åt som tonåringar och Elvis figurerna hade en god portion humor och föreställningen var mycket trevlig. Det delades ut scarvsar och kindpussar från scenen, jag satt för långt ifrån och kom inte i fråga … liksom många med mig.

Säga vad man vill, men han är kungen och hans musik är medryckande. Speciellt låtarna från hans första år. Där finns mina absoluta favoriter …

Här kommer originalet …

http://youtu.be/j6JWdSFGxoE

Elvis Presley Medley 1968 från YouTube

Vill du ser en show från hans come back så finns den här:

https://www.youtube.com/watch?v=0jAPvU_ZS9w

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *