Födelsedag …

img_1184.jpg

Det blev en sen morgon i morse, jag låg och drog mej eftersom ingen annan var uppe – det var alldeles tyst i huset. Solen sken utanför fönstret, så jag bestämde mej för att gå upp i alla fall. När jag kom ut så satt kusinen redan där och bara njöt av fågelsången och solskenet. En underbar morgon.

Efter ett tag kom maken och även de andra. Vi satt och pratade då telefonen ringde, det var kusinens väninna som ringde och gratulerade och vi blev varse om att kusinen ju fyllde år idag. Det hade vi vetat hela tiden och det var planerat att hon skulle väckas med kaffe, blommor och sång. Ingen av oss kom ihåg …  I all hast fick vi till en blombukett och kunde sjunga för henne när gratulationssamtalet var slut.

Våra vänner från Sundsvall var tvugna att ge sej av, men vi åt lunch och sedan blev det tårtkalas. Kusinen snodde ihop en äkta gräddtårta med jordgubbar – hur god som helst.

Kvällen tillbringade vi hos syster i hennes stuga. Först bjöds det på en ungersk – jättegod gryta – som fästmannen lagat till. Vi satt ute, men det blev lite kyligt och så kom knotten. Så det blev det en liten drink inomhus innan det var dags för oss att gå hem till oss. Det blev precis lagom att titta på den tyska deckare som jag började titta på i förra veckan. Nu har de andra lagt sej, och jag sitter här som vanligt …

(Har lagt upp fler bilder på gårdagens dagbok)

img_1182.jpg
Kusinen blir grattad via telefon …

img_1185.jpg
… och personligen …

2 reaktioner på ”Födelsedag …”

  1. Tack för en underbar midsommarhelg. Vilken fin tårta vi missade men så är det ibland. Vi fick med oss en stolsdyna till en köksstol av misstag men den får ni igen nästa gång vi träffas. Ha det fortsatt skönt i Hälsingeskogarna önskar två Alnöbor.

  2. Visst hade vi det trevligt ! Vi har inte missat stolsdynan, än … 😉 Ser fram emot när ni kommer tillbaka med den.
    M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *