Flygande kompisar …

20140911_175816
En ny kompis …?

Nu är vi i stugan igen, högsommar värme, spegelblank sjö. Ingen fågelsång och höstluft – dvs lite fuktigare och behagligare. Maken har klippt gräsmattan – sista gången för i år? Jag har äntligen blivit klar med de stora fönstren mot vattnet. En kombination av att vara lite av akrobat, stadig på handen och petimäter typ. Vädret var verkligen toppen, kan bli ganska kallt annars när man befinner sig halvvägs mellan ute och inne.

Jag har skrapat färg som hamnat utanför ”svansarna” och putsat rutorna. Resultatet blev att, om inte spröjsarna vore där så skulle vi tro att där inte var några fönster alls. Så duktig jag varit …!!

Sekatören kom också fram – några månader för sent – men … Det har verkligen vuxit på tomten. Vår magra tomt, där vi varit glada för allt som överlevt torkan och rådjuren. Det som rådjuren ratar i år växer oss snart över huvudet. Men, i dag har jag tagit tillbaka lite utsikt över vattnet. Bekymret är hur jag ska göra med vår Rhododendron, den svämmar över alla bräddar. Efter att haft en tynande tillvaro där vi har försökt att hålla den vid liv, så växer den på bredden och höjden. Den har tagit över sin del av tomten, utsikten försvinner sakta men säkert och vi går nästan vilse. Den är gigantisk.

Satt en stund i eftermiddags solen och började läsa på en bok – har inte läst på flera veckor. Vattnet var fortfarande spegelblankt. Satt där och njöt med ett glas vin. Maken var i stan och lunchade med en gammal, god vän. Jag var ingalunda ensam. Bredvid stolen upptäckte vi igår, när vi satt där tillsammans, maken och jag, att vi har ett jordgeting bo. Getingarna flög ut och in hela tiden, men struntade totalt i mig. De var inte ens intresserade av vinglaset, som vanligt getingar antagligen hade varit.

Jag hade också sällskap av två trollsländor som hela tiden landade på mig och störde läsron. De låter inget, men man blir både smickrad och nyfiken. Kom på att jag hade min telefon i fickan, har fortfarande svårt att komma ihåg att den också numera min kamera. Lyckades ta en halvbra bild på en av sländorna.

Vad jag läste – kommer inte ihåg – får läsa om igen …

Köpte inga tomatplantor i våras - men här växer de i skottkärran ...
Köpte inga tomatplantor i våras – men här växer de i skottkärran …

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *