Flärd…

Värmen fortsätter… Det är skönt – och jobbigt… Jag sitter nu på balkongen och skriver detta och just nu är det helt ljuvligt, 25 grader. Vi har haft över trettio grader idag. Det märktes inte minst när jag skulle gå till frissan. Hade bestämt mej för att jämna till topparna…

När jag kom dit rann svetten om mej – jag hade en näsduk och torkade och torkade. Hade hoppats på att få sitta en liten stund och ”svettas av”, eller coola ner…, men det kom en ung, söt och mycket fräsch tjej och presenterade sej. Hon skulle vara min frisör idag och hon hette Yolanda. Hon frågade om det var första gången jag var där, och då ville hon att jag skulle fylla i ett formulär.

De är mycket för formulär här i CT. Jag skulle fylla i fem rader. Hon satte sej bredvid och skulle fylla i resten. Eftersom jag svettades så mycket så erbjöd hon sej att starta en fläkt som stod bredvid, vilket hon gjorde och vi höll på att blåsa bort båda två. Mitt långa, oklippta hår blåste i ansiktet hela tiden, så till slut erbjöd hon sej att stänga av – lika bra, för inte hjälpte den mycket mot värmen. Och hon pratade, pratade, pratade o pratade….

Musiken spelade i högtalarna och hon ställde sina frågor och talade om allt vad hon ville göra med mitt hår… Det skulle packas in med protein hit och fuktmedel dit. Hon hade en cirkel på papperet och i den var det en massa rutor som skulle prickas i och det skulle göras en massa val. Ungefär som kostcirkeln, fast med fler ”tårtbitar”. Jag, som hör lite dåligt i vanliga fall, skulle nu försöka höra genom denna musik och alla dessa ”termer” som man svänger sej med inom frisörkretsar. Jag förstod ganska snart att det var en ganska speciell salong. Det där proteinet skulle kosta 200 kronor och likaså fuktbehandlingen, men jag skulle få båda för samma pris… Vi enades i alla fall om att jag bara skulle ha klippning, som jag beställt från början.

Sedan var det dags för schamponering, jag var osäker på om det ingick, då frågade hon om jag ville ha fot- eller handmassage… Jag ville inte ha något… Hon sa att det ingick i ”kittet”, men jag uppfattade inte om båda ingick eller bara en behandling. Så jag valde handmassage. Det ingick också huvudmassage…

Vi gick in i ett annat rum – där stod det en lång rad med britsar i rött skinn, formade som liggande z-an. På vissa låg det personer som schamponerades och masserades… Jag blev anvisad en brits och uppmanad att lägga mej på den. Halsen skulle makas in på kanten till en sådan där tvättskål man har hos frisörsalonger när man tvättar håret.

Det gick så fort att jag inte hann fundera, så där låg jag med skorna och handväskan… Kände mej som en riktig tant… 😉 , men eftersom jag är en tant så lade jag handväskan på magen och skorna fick sitta kvar. Sedan satte de igång. Den ena tvättade håret och den andra masserade händerna. Skööönt…!

Sedan gick vi tillbaka ut i salongen och då, äntligen skulle det klippas… det hade redan gått ca 50 minuter. Ytterligare 50 minuter senare var jag klar… Inte mycket hår kvar. Trots allt prat om hur det skulle vara, jag trodde vi var helt överens, jag hade talat om att jag inte ville ha för kort…

När hon hade klippt så var det jättesnyggt, nu skulle hon bara fixa luggen lite, vilket gjorde att jag var tvungen att blunda, hon fixade mer än luggen – hon skulle bara göra det lite ”ojämt”, det skulle se lite mjukare ut… ok…. När hon var klar så fanns inget kvar av den läckra, snygga frisyren hon klippt från början – hon var som så många andra frisörer…. Hon kunde inte sluta klippa i tid. Det är ifs snyggt klippt, men…. Om ca 4-5 månader blir det nog rätt längd igen…

Vad tyckte maken? Han tyckte jag såg kul ut…. Han tog till o med en bild, får se vad jag gör med den. Var ju tur att jag inte kostade på protienkuren, hon skulle ju i alla fall klippt bort den….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *