Ena dagen här, andra dagen där …

Dellen ...

Här går livet i rekordfart. Sitter nu i Hälsingland efter två dagar på Värmdö. Där har vi tagit hand om ett barnbarn och en hund. En charmig, krullig krabat – som vi travat omkring med i många kilometer. Första dagen var det så ruggigt att vi såg en tydlig lättnad hos hunden när den äntligen fick komma in igen. Andra dagen var mycket behaglig och vi vandrade en rejält lång promenad i en underbart vacker skog. Jag kände förstås svampsuget – men fel årstid.

Nu sitter jagi en stuga som höll en temperatur av 5,9 (plus) när vi kom. Mössen gillar också vår stuga, och de visade tydligt var de hade varit någonstans. Undrar hur mycket de äter – egentligen – då de tydligen måste lämna ifrån sig sina kluttar överallt … eller så har de varit hundratals inne – vilket jag inte tror.

Huset är nu dammsuget, våttorkat och vädrat. Det duggregnade när vi kom, vilket gjorde det besvärligt att vädra sängkläderna. Efter en stund så blev det uppehåll och även sol. Vi lyckades dra med oss lite av solen i Svealand. Ut med sängkläder och mattor i solen. Visserligen kom det några rejäla skurar igen, men då hade vi hunnit få upp värmen och kunde torka och vädra framför öppna spisen. Det är nu minusgrader ute, men i skrivande stund har vi det varmt och gott inne – vi får se hur natten blir.

Det är så tyst och skönt här, egentligen. För min del blir jag påmind om tjutet i mitt öra, det hörs mer än någonsin. Fick veta häromdagen att det faktiskt ser ut att vara ett litet hål på trumhinnan, vilket jag själv misstänkt, då det har ”sipprat” ut vätska. Har nu förhållningsorder om försiktighet vad gäller bad (ingen risk) och dusch.

Det är nymåne ikväll, och var ska man upptäcka den om inte här i stugan i Hälsingland. Min mamma älskade att få syn på nymånen – speciellt här. Ni vet väl att man får önska något och måste niga tre gånger. Kommer inte ihåg om man måste hålla i något som inte rostar, och om man ska gå tre varv baklänges – eller om jag blandar ihop det med något annat. Min mamma var expert på sådant, men har man expert i familjen så behöver man ju inte lära sig själv …

Grattis till maken o mig, vi hade 21-årig bröllopsdag igår. Inte mycket i vår ålder, men ändå …

Med skurhink o trasa ...
Trädgårdsmöblerna ska fram ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *