En underbar dag – men ingen kamera …

Vi vaknade till en härlig morgon i Trosa och blev sittande ganska länge efter frukost. Gubbarna tog en promenad och tittade på några tomter som är till salu, man vet inte bara när. De kom tillbaka och meddelade att nu skulle de köpa tomterna, det är bara 200 stycket före i kön … 😉

Vi, tanter tog cyklarna och cyklade in till Trosa centrum, jag är ganska vinglig och cykelrostig. På gränsen till trafikfarlig. Så länge alla gör vad jag förväntar mej att de skall göra så går det bra, men något oväntat och jag vet inte vad jag skall göra – jag ramlar antagligen omkull. Vi kom i alla fall tillbaka, fortfarande på två hjul och något lättad ställde jag i från mej cyklen.
Eftersom vädret var så underbart, och tomterna så attraktiva, så bestämde vi att dessa skulle beskådas från vattnet. Vi travade ner till värdparets båt, och gav oss iväg. Det blev en underbar, härlig båtfärd som inte bara gick i kanalerna utan även ut på stora vatten – vore ju synd att inte utnyttja att kunna vara på sjön utan varma kläder och utan att frysa.

Vi såg Juno, som går mellan Stockholm och Göteborg genom Göta Kanal, vi blev filmade av en amerikansk ? turist. Vi såg också fyren Julafton och en havsörn. Kameran låg hemma i ryggsäcken … Så många vackra motiv jag missade … Det blev några timmar där ute innan kosan styrdes mot land igen.

Det blev någon timme ute på terassen innan det var dags för oss damer att ta upp kökstjänsten. Det var väldig god mat som värdinnan tänkt ut och jag hjälpte till med lite smått. Resultatet blev en ungsstekt lax med en massa smaksika tillbehör. Jag kände mej mycket duktig som fått vara med att laga sådan god mat.

Det blev en sen kväll igen, och att tänka på den här sidan, var bara inte till att tänka på …

img_1362.jpg
En underbar morgon …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *