En liten kvällstur till Ikea …

img_0058.jpg

Det regnade ute i morse när vi vaknade. Jag vände mej på andra sidan och somnade om. Hostan har på intet sätt gett sej, den pockar på hela tiden, men i natt gav den sej för en liten stund. Det var första natten som jag sovit och bara vaknat en gång. Det gjorde att det var också första natten som jag drömde, tokdrömmar – förståss. Vet inte vilket som är bäst/sämst, att inte sova eller att sova och drömma tok.

Dotterdottern var överlycklig över regnet, maken rapporterade att hon direkt på morgonen hade klätt sej i sina regnkläder, inklusive sydväst, och varit ute och hoppat i vattenpölarna. Hon har pratat om att vi skall hoppa tillsammans, men jag slapp i morse. Vi var ute tillsammans lite senare, utan regnkläder. Vi besökte plantskolan, det droppade från taket och allt var blött, så regnkläder kanske inte hade varit fel. Där inhandlades diverse plantor, dessa skall nu planteras i de krukor som dottern och jag köpte på Ikea ikväll. Jo, ni läser rätt – här finns Ikea, och vi hade planerat hela dagen att vi skulle åka dit. Men att planera är inte samma sak som att åstadkomma.

Det hann bli sent innan vi kom iväg. Men nu är bilen laddad med krukor, plantorna + jord ligger redan i trädgården. Vi får se hur vädret blir i morgon. Visserligen är en utflykt planerad upp till Lake Tahoe, men svärsonen som skall vara chaufför är opasslig. Han fick ett ryggskott som tog sej för att inte gå över, det har nu krupit ner i benet och han kan knappt röra sej. Vet inte om jag kanske skall försöka provköra själv imorgon, om någon törs låna ut en bil.

Nästa vecka skall vi ge oss ut själva och idag har vi bokat bilen, och hotellen. Vi får se hur det blir och hur vädret blir. Blir det nederbörd så blir det i forma av snö uppe i bergen och då är det inte intressant att åka, man måste ha snökejdor. Själv har jag inte kört på vintervägar på flera år …

img_0038.jpg
”Nu är det så här att … ”

img_0040.jpg
Vi har bakat kakor idag …

img_0041.jpg
Maken får hjälp med reseplaneringen …

img_0043.jpg
Mamma har sagt ifrån att jag inte får öppna skåpet, men storasyster vet hur man gör, så jag förösker övertala henne …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *