En liten doktor …

img_1030.jpg
Här har ”doktorn” själv fått ett bandage …

Maken skulle in till stan idag och träffa en kompis, de skulle ”göra” stan. Dvs, gå med en stadsvandring i Gamla Stan, besöka Stadsmuséet och en utställning av Lennart Nilssons Stockholms bilder i Kulturhuset. Det blev en stadsvandring, muséerna och Kulturhuset var stängda på måndagar, snopet för dem, men de tröstade sej med ett besök på en känd krog i Gamla Stan, prisvärt enligt maken. Jag fick inte veta vad han åt eller hur mycket det kostade.

Här hos ute hos oss var det som vanligt, barnen är glada, leker och kivas om vart annat – full fart med andra ord. Jag hade tänkt att vi skulle baka bullar, men vi hade varken jäst eller smör, så det får bli i morgon, dottern handlade vad som behövdes på vägen hem. Vi lekte doktor i stort sett hela dagen. En outröttlig lek för dotterdottern, hon blev riktigt proffsig på att lägga bandage innan dagen var slut.

Jag tvättade och trodde att jag skulle hinna med några maskiner idag också, vädret såg så lovande ut, soligt och blåsigt. Men när jag kom ut med andra omgången och precis hade hängt, så slog det om och spöregnade. Hann precis få in den föregående tvätten som , i stort sett var torr. Efter att allt var genomdränkt, så blev det klarblå himmel och torkvindarna fortsatte, så jag slängde in en tvätt till – allt hann faktiskt torka. Barnflickan tog barnen med sej på promenad för att leta efter vattenpölar.

I kväll hänger en alldeles gulorange apelsin måne över trädtopparna i söder …

img_1032.jpg
Vi skall ut och leta efter vattenpölar …

img_1036.jpg
Det är bra att ha ett paraply med sej …

img_1037.jpg
Jag behöver inget paraply, jag har ju mina tuffa stövlar …

img_1038.jpg
Titta, en vattenpöl – i alla fall en liten …

img_1039.jpg
Det är inte fel med paraply mot sol heller …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *