En extra ledig dag …

Det blev en skön söndag, solen sken på oss i Kristenbosch. Vi slog oss ner i gräset tillsammans med några tusen? andra som skulle lyssna på musik. Närmast oss var det en hel del barnfamiljer, barnen skötte sig bra, men föräldrarna fick ”jobba” och springa ifrån när det blev för skrikigt … Jag undrade i mitt stilla sinne varför man alls tar med sig barn på en kvällskonsert utomhus med så små barn, de borde ha sovit för länge sedan. Ljudnivån och typen av musik. Dessutom – föräldrarna kan knappast haft någon som helst glädje av musiken, vi som satt runt om blev ju distraherade och vi var bara ”grannar”.

Lite senare på kvällen var det skönt att ha med fleecejackan, jag var också glad att jag hade gympadojor och strumpor. Men nöjda öron och mätta magar så började vi vår vandring i lämmeltåget mot bilarna, vi hade turen att vara passagerare och slapp köra själva …

(Kameran var med, men jag glömde att fotografera – förståss)

Idag, måndag, var det helgdag. Egentligen var den igår, men när den infaller på en söndag så får man ledigt på måndagen också. En trevlig vana som de har i Afrika.

Jag hade en hel del att göra framför datorn, men efter lunchtid så gav vi oss av på en lång promenad längs stranden till vår ”söndagskrog”. När vi kom var där inte så många, men det fylldes på efterhand. Vinden tog i och snart var det rena sandstormen. Innan personalen fick ner vindskydden så var borden alldeles sandiga. Vi hade tack o lov ätit upp vår lunch och satt med kaffet, så det blev inget knaster mellan tänderna för vår del.

Det hade varit en stor religiös tillställning på den nya stadion och lagom till att vi tänkte ta bussen hem, så skulle alla dess deltagare ochkså åka hem. På några minuter var det kaos på gatan. Det stod still åt båda hållen. Innan dess hade polisen fullt sjå att mota bort trafikanter som skulle parkera, där det nu var tillfälligt stoppförbud. Flera åkte på böter, inte ofta man ser det här i Kapstaden, trots regelvidriga parkeringar.

Vi gick ut i blåsten och ställde oss på busshållplatsen och höll ögonen öppna efter en ledig taxi, och hade tur att det kom en. Köerna hade börjat lätta lite och eftersom de kör på kilometertaxa så blev det inte dyrare än i vanliga fall. Det var skönt att komma undan vinden.

När jag kom hem var det duschen som gällde, all sand i håret som skulle sköljas ur …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *