En dag i taget …

Före …

 

Varmt, men inte så varmt som igår.

Igår blev faktiskt saffransbrödet bakat – det jäste som bara den i värmen – tror jag det . Vi hade trettio grader i köket. Det blev också perfekt gräddat och smakade som det skulle. Jag provsmakade en halv bit – vilket straffade sig idag . Hilda fick med sig en längd och såg mycket glad ut.

Idag är det mycket svalare, det kom en dimbank inrullande – från norr. Det har det aldrig gjort tidigare när vi varit här. Jag trodde först att det brann – är ju inte ovanligt här när det är varmt. Men efter en kvart var dimman över oss – den drog med sig avgaserna från fredagsköerna i stan. Normalt kommer dimman söderifrån eller från väster. Där finns bara hav och den brukar vara frisk – nu luktade den hemskt, metalliskt. Jag skyndade att stänga fönstren, men det hade hunnit komma in en hel del redan.  Tack o lov varade den inte så länge och vi kunde vädra ut igen. Nu är dimma tillbaka, men nu är den sval och frisk.

Det kunde bli lite arbete i köket idag tack o lov. Temperaturen sjönk till 26 grader i köket. Jag kunde ta fram sillen och vattna ur – även om vattnet borde ha varit kallare. Det håller samma temperatur som yttertemperaturen. Alla ledningar ligger utanpå husen. Nu är sillsalladen gjord och förhoppningsvis kan sillen bli fixad i morgon.

Nu ska jag krypa in i morgonrocken, sätta mig med fötterna i högläge, fixa en kopp roiibos te + en konjak (det är ju fredag, faktiskt redan lördag …) och titta på en romantisk film. Det har jag förtjänat. Maken sover, lika bra, han somnar annars framför filmen – Jane Austen är inte hans grej …

Efter, klarade – nästan – tiden denna gång …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *