En dag i skogen – så härligt …

Jag älskar att vara i skogen ... (Kan ni se mig?)
Jag älskar att vara i skogen ... (Kan ni se mig?)

Man skulle kunna tro att vi skulle sova ut då det ju blev så sent, men så blir det inte i ett hem med husdjur. Ja, jag hade inga bekymmer, kände att hunden stod och tittade på mig – men då jag inte brydde mig så suckade hon och lade sig på golvet. Detta upprepades några gånger under natten, ja, natt och natt ….

Syster däremot blev väckt av katten, som inte var så diskret. Klockan kvart i nio var vi båda vakna. Det blev några timmar med mer prat, kaffe och frukost. Sedan fixade vi matsäck och drog iväg ut i skogen. Bärplockarna var med, nu skulle det plockas blåbär.

Det var varmt och skönt, nästan för varmt så vi drog till oss en del mygg, hunden som var med blev dessutom biten av rödmyror. Det roligaste är nog i alla fall att sätta sig och fika. Vi hade äggmackor, det hör till att man äter sådana i skogen, så gott!  Blåbär fanns det gott om och det dröjde inte länge innan vi fick ihop en hink.

Vi drog oss ner mot vattnet för att fika en sista gång innan det var dags att åka hem med bären. Själv tog jag adjö av syster och Nynäshamn och åkte hem till ön med hinken med bär. Den står där nu med alla bär som pockar på att bli rensade. Fingrarna är blå och under naglarna är det blåsvart …

Här skulle jag kunna sitta hela dagen ...
Här skulle jag kunna sitta hela dagen ...
Blir man aristrokrat när man har blå händer ...?
Blir man aristrokrat när man har blå händer ...?
Matte skäms för dessa sockar som jag måste ha på baktassarna just nu, men det är inget mot vad jag gör - dessutom åker de av hela tiden ... ...
Matte skäms för dessa sockor som jag måste ha på baktassarna just nu, men det är inget mot vad jag gör - dessutom åker de av hela tiden ...
Där finns faktiskt några blåbär också ...
Där finns faktiskt några blåbär också ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *