Effektivt …

Maken väckte mig tidigt i morse, inte roligt – jag var så djup inne i mina drömmar, hade varit där flera gånger förut och kände igen allt.

Jag har i flera år drömt om en tunnelbanestation under jord där jag ska göra ett tunnelbanebyte till Bagarmossen – där inget stämmer med verkligheten, allt är så krångligt, kundovänligt och folk springer för att hinna med tåget, som är överfullt. Men, jag har genom dessa år lärt mig precis hur jag ska göra. Jag kommer till o med fram till Bagarmossen – som inte ser ut som det gjorde på den tiden jag hade anledning att vara där. När maken väckte mig i morse höll jag på att utforska det ”nya” Bagarmossen och ville inte vakna. Har ingen aning om hur det ser ut i Bagarmossen idag, måste vara minst 30-35 år sedan jag var där, ska kanske åka dit och titta om det numera ser ut som i min dröm …

Kanske berodde denna djupa sömn och drömmarna på att jag tog dubbla värktabletter i går kväll.

Jag var i vilket fall tvungen att stiga upp, vi skulle ringa till doktorn för att få tid och kolla mina skadade delar från igår. Vi fick komma inom tre kvart. Det blev till att snabbduscha och stapla iväg. Denna gång fanns maken vid min sida och jag kunde hänga på honom.

Doktorn skrev remiss till röntgen, jag fick röntga tummen, revbenen och slutligen knäet. Vi hann få i oss en frukost medan röntgenläkaren gjorde sitt utlåtande och en timme senare var vi tillbaka hos doktorn försedd med CD med mina röntgenbilder och ett utlåtande. Tack o lov var inget brutet. Doktorn skrev ut piller och jag ska ta ett om dagen. Och om det inte är bättre till torsdag ska jag få spruta i knäet. Låt oss hoppas att tabletterna fungerar – vill inte ha spruta i knäet.

De piller jag fick var samma sort jag fick på reumatologen i Eskilstuna – bara dubbelt så starka. Dessa tar faktiskt bort smärtan i revbenen, tummen och knäet. Jag vågar gå, även om det känns som om benet under knäet hänger löst. Doktorn tror att bekymren i knäet beror på att fallet har satt igång en reaktion i min artros – som tyvärr finns där.

Med tummen är det som det är, men jag har ”skena” sedan tidigare och den kommer till pass igen. Handen är blå på insidan.

Jag gillar min doktor här i SA. Har tidigare varit hos honom när jag haft bekymmer och han är effektiv, snabb och ger mig den hjälp jag behöver. Slipper sitta en halv dag och vänta på att någon ska ringa tillbaka och tala om att tyvärr är akuttiderna slut för idag – du får ringa i morgon igen. Försöker man då säga att ”kan du inte sätt upp mig i morgon” får man till svar att de kan de inte. Jag får lov att ringa om …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *