Det var visst 30 grader …

Det är redaktören som skriver. Till skillnad mot mycket annat som jag ”tramsar” med, så är detta ganska roligt.

Jag har lärt mig massor idag, i Word alltså. Fortfarande är det vissa saker – som jag kunde i de tidigare versionerna av Word – men som jag bara inte begriper hur jag skall göra. Och ibland letar jag mig tokig i menyerna. Nu har jag kommit underfund om att om jag vill rama in en text, så är det inte självklart att den symbolen finns där … Har tillbringat åtskillig tid för att leta under de olika menyerna. Men se, om då symbolen för ”mellan/avdelnings” streck är synligt så klickar man på den symbolen och plötsligt så finns alla alternativen där. Men så fort man valt något av det andra så ändras symbolen. Nu vet jag det …

De som sitter och ”leker” med att ta fram dessa program, sitter nog inte så mycket och jobbar med texter. Störst kritik har jag mot stavningskontrollen – ibland baxnar jag när jag ser alternativen + alla fel som smugit sig igenom för att kontrollen inte fungerar. Till o med stavningskontrollen i mailprogrammet Thunderbird fungerar bättre än den här i Word.

Nu skall jag inte gnälla längre – jag pysslar om Kompisen, men det är lite svårt att veta vad hon vill. Jag märker däremot så snart hon inte mår bra. Då blir hon varm och börjar låta. Hon har protesterat vid två tillfällen idag. Det har nu inte gjort så mycket eftersom jag kör med hängslen och svångrem – inget har gått förlorat. Vi har gjort ett fantastiskt jobb idag …

Jag tog också ledigt en stund, skulle gå ut och äta lunch och handla hem lite mat hade jag bestämt. Maken var ute med en kompis och åt, han hann komma hem innan jag kom iväg, så han gjorde mig sällskap. Kul, alltid roligare med sällskap. Det var underbart varmt och vi kunde sitt under en parasoll utan att jag frös. Jag tog till och med av mig koftan – det var visst 30 grader …

Sedan gick jag hem på ett härligt humör, tills jag upptäckte att jag glömt att handla hem den mat som jag planerat. Kylskåpet består av några morötter, vitlök, squasch – som hade möglat (usch …), ett paket smör och den sill som vi skall ha till jul. Då var det sent, så sent att butiken stängt (kl 21), men det fanns en burk med sardiner i ”brine” och lite Finn Chrisp, så fantastiskt gott när man är hungrig – prova det.

Fick också ett kärt mail idag, från barnbarnet. Tänk att jag har barnbarn som kan skriva mail på egen hand …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *