Den rätta Midsommaraftonen … ?

Två solröda segel ...
Två solröda segel ...

Idag var det en skön avslappnad dag, solen sken och det var varmt och skönt på tomten – men vindarna var kalla. Efter lunch gick dottern och maken till stranden med barnen. Flickan badade i det kalla vattnet (ca 14 grader) och var som en isbit när hon kom hem. Det bestämdes att vi skulle sitta på altanen och fortsätta sy på dockläderna.  Klänningen blev inte klar i kväll heller.

Det blev det våfflor till middag, barnbarnet föreslog det. Vi satt ute i solen och åt dem, dvs de satt och mumsade och jag försökte att grädda ikapp. Men till nästa år måste jag köpa ett dubbeljärn. Fanns inte en chans att grädda i den takt som de försvann ner i deras små magar – som för en tillfället var mycket rymliga och vi behövde inte truga en enda gång …

Vi har inte bara en farled här utanför, utan också en landningsbana för vattengående flygplan. Två gånger damp det ner utanför oss så start- och landningsbana var vår smala, men väl trafikerade farled.

Det blev sent som vanligt, jobbigast är att välja bilder – har alltid alldeles för många …

För min del så skall jag nu ta ficklampan och ”klättra” ner till gästhuset/bastun. Inifrån ser himlen  mörk ut – men bara jag kommer ut så blir det magisk midsommarnatt. Det är i dag vi har sommarsolståndet …

Vi sitter här och bara myser ...
Vi sitter här och bara ...
Jag kollar in alla båtar ...
Jag kollar in alla båtar ...
Det är nästan som på en motorväg - båtmotorväg ...
Det är nästan som på en motorväg - båtmotorväg ...
Titta vad jag kan ...
Titta vad jag kan ...
Vi pratar med pappa, han har precis vaknat - det är morgon där nu ...
Vi pratar med pappa, han har precis vaknat - det är morgon där nu ...
Jag måste skynda mig så jag hinner se flygplanet på vattnet ...
Jag måste skynda mig så jag hinner se flygplanet på vattnet ...
Konstigt va' ...?
Konstigt va' ...?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *