Det jäser …

Ja, det fullkomligt jäser i körsbärsträdet. Det ser ut som när man spritsar grädde. Blommorna väller ut på kvistarna. Helt otroligt och fantastiskt mot den djupt klarblå himmlen. Men också lite sorgligt. Som jag jag skrev igår så lyser bina med sin frånvaro. Där är några humlor, men varför inga bin. Har läst om och hört att det är kris, inte bara i Sverige, i hela världen. Vi får se om det blir några körsbär. Det blev det förra året, då det också saknades bin, men där var några fler än i år. Antagligen hjälper vinden till.

Rensandet av rabatterna fortsätter, det gamla ska bort, det nya växer med samma kraft som alla år – jag hinner inte med. Men det brukar bli sommar ändå. Jag är så glad för våra blommande buskar o träd. Just nu körsbärsträdet (som jag tjatar om), sedan är det de olika rhodendendron buskarna, schersminerna och kanske några rosor om inte rådjuren kommer först.

Vi ställer oss inte heller avvisande till mossan i gräsmattan, den är ju faktiskt både grön o mjuk. Den får vara kvar till den dagen vi kan strö un massa jord och näring – men dit är det långt.

Det jäser också i Globen? i kväll. Har slölyssnat mellan nyhetssändningarna o reklamen. Vilken tur att jag inte behöver rösta. Har ingen aning – allt låter så lika och gapigt … Är det bara jag som tycker så, visst någon låt stack ut i snabbgenomgången. Jag har mina två vinnarfavoriter (jag reserverar mig mot min stavning): Victoria och Save me, vilken låt, vilken röst … Saraha och Kisungosongo, vilken sångglädje. Ja, någo  av dessa låtar borde gått vidare. Låtarna ikväll är blaha …

Ja, vi har upplevt sommar den senaste veckan, armarna och näsan glöder

Ja, och några bilder blir det inte idag – vi är inte kompisar min platta och jag. Trots att jag tog bilder med den för att vara säker på att få in dem, men …

I morgon är jag tillbaka i bostaden och håller tummarna för att den dator som står där fortfarande är min kompis …

Kära väninna: Stort Grattis! på din dag…

Grönskan kommer fort ...
Grönskan kommer fort …

 

 

 

 

 

 

 

 

Vila, efter ett gott dagsverke ...
Vila, efter ett gott dagsverke …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *