Det blir bara bättre …

Det blev varmt idag, man hade lovat 28 grader och det var åtminstone 26 grader på vår balkong när den låg i skuggan. Har suttit ute och läst hela dagen, ja, även på kvällen – det är fortfarande 23 grader ute – lägre inne.

Jag körde en tvättmaskin idag och trots att lakanen fick hänga fyrdubbla så torkade de.

Maken fick ett trevligt samtal idag – de ringde från Telkom och berättade att nu har de kopplat in bredbandet – bara att komma och hämta lösen och skriva på. Så han gjorde det och lämnade över papperen till mej. Jag tittade på dem och kände mej fånig – kom inte ihåg ett dugg från förra året hur jag hade gjort … Och då skulle jag inte behöva koppla in en massa, det fungerade redan, men jag var tvungen att byta lösen. Det stod helt still, så jag ringde supporten, inte med någon glädje, de strulade till det för mej förra året.

Efter 20 minuter så kom jag fram till en ung man, som talar engelska på det typiska syafrikanska sättet – inte alldeles lätt att höra vad de säger alltid.  Eftersom det ju naturligtvis inte fungerade från början, så skulle jag koppla upp mej med kabel istället för trådlöst. Nu hade jag ju precis kopplat in min stora skärm, min extra hårddisk och mitt externa tangentbord. Kabeln till routern är ca 1 m lång, och avståndet till skrivbordet ca 10 m.

Jag kopplade loss allt och tog med datorn ut i hallen och satte mej på golvet framför – en svart skärm – den växlade inte om automatiskt, så … Jag försökte förklara för honom att jag inte kunde se något, men han ville inte förstå. Han sade något om att jag skulle klicka på Start, så jag förklarade igen att jag inte kunde se någonting. Han var inte så snabb i andra änden, misstänkte att han hade annat för sej under tiden, så jag tog helt enkelt datorn med mej tillbaka in och kopplade in skärmen igen, tryckte på start och gjorde som han sa, och det fungerade alldeles utmärkt i alla steg framåt. Till slut, efter 57 minuter, så var jag uppkopplad, men han glömde tala om för mej att jag skulle spara inställningen …

Så, när vi skulle koppla upp maken fungerade det inte …   Kom då ihåg att jag sett någon varningstext om att man inte skulle glömma att spara. Då kom jag ihåg hur jag gjort den sista delen av installationen och kunde göra om den – sedan fungerade det hela 🙂

Nu blir det spännande i morgonbitti, om jag lyckades spara på riktigt …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *