Det är ingen måtta på festligheterna …

Nybakad chokladkaka, med flytande choklad i mitten och med en melonsorbet …

Vi kom hem på lördag och kunde relaxa en liten stund innan det var dags att ta på festkläderna igen. Denna gång skulle vi till ett svenskt par på Housewarming party i Bantry Bay. Tack o lov gångavstånd, det är så mycket enklare då det är lite si och så med att taxi kommer när man vill.

Det var svenskgänget som samlades plus deras sydafrikanska vänner. Kvällen var ljuvlig och vi kunde tillbringa den på deras altan – ja, så många som fick plats. Jättegod mat och ett underbart gott shiraz vin. Min favoritdruva just nu. Solen gick ner i havet som den borde och inte in i en massa moln. Vi hade många trevliga timmar innan vi promenerade hemåt.

Söndagkväll, då var det dags igen. Måste erkänna att visst – det är jättemysigt med fest – men inte varenda dag. Nu var det ett svenskt par som är nere för att spela golf och igår tog de in på hotell i Waterfront och vi skulle äta middag tillsammans. Vi beställde taxi i god tid pga av dåliga erfarenheter – men bilen var där redan efter 5 minuter – men det är inte som i Sverige att man får betala extra för att de väntar. Vi var i vilket fall framme i god tid före avtalad tid. Men det var en fantastisk lobby att sitta och vänta i – borde ha tagit några bilder.

Vi hade en härlig, trevlig kväll på en italiensk restaurang – åt massor med god mat och pratade och pratade. Det visade sig att det var födelsedag på gång.

Måste passa på att berätta att vi åt förrätt, varmrätt, efterrätt, två flaskor underbart gott vin, 2 liter mineralvatten och var sin Irish coffe för knappt 250 sek per person. Vi har inte råd att åka hem …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *