Den nya örnblogen …

Här kommer jag …

 

Nu börjar jag förstå vad man menar med att Internet kan bli beroende framkallande. Har ju mina sajter jag kikar in på varje dag. Nyheterna på SvD, SR och webbkameror för att kolla väderläget i Stockholm. I morse blev jag vittne till en av Vaxholmsbåtarna som lade till vid Skeppsbron bredvid Djurgårdsfärjan, innan den fortsatte mot Grand Hotel. Där finns också många kameror från Kolmården, men det känns inte riktigt ok – de djuren kan inte göra mycket annat än att posera. Gick för första gången in och tittade på schimpanserna, de var där och i full gång, men jag kunde inte avgöra om de var inomhus eller utomhus. I så fall var det nog mycket kallt om rumpan för de individer som satt ner.

Jag har mina två favoriter. Måste varje morgon kolla om Julbocken i Gävle står kvar, faktiskt har jag lite oro i magen när jag öppnar den sajten. Har varit med om att öppna när bocken varit nerbränd, innan man hunnit stänga av kameran. Nu hoppas vi att det inte blir så i år. Så har jag Store Mosse Nationalpark, som jag tipsat om tidigare och visat bilder från. Där har örnarna blivit rena aktörerna … En individ satt idag hela eftermiddagen och hindrade de andra (bl.a. kråkorna) från att få en enda smula. De gav upp, men örnen var kvar tills det blev mörkt. Jag satt nu inte och glodde hela tiden, jobbade med annat under tiden och hade bilden öppen i ena kanten av skärmen.

Den webbkameran är verkligen beroendeframkallande … Förra säsongen såg jag örn vid något enstaka tillfälle, nu har det varit varje dag och jag blir sittande länge och tittar – är ju svårt att slita sig då de är där. De är ofta två individer. Undrar hur det blir för de andra stackars fåglarna, kommer de att svälta ihjäl i vinter då de inte vågar sig fram när örnen kalasar. En Sparvhök var framme idag, men fick lämna innan den ens kom igång att äta – den är väldigt försiktig och avvaktar.

Måste bara dela med mig av de fantastiska bilder jag fångade idag. Det är inte alldeles enkelt att hinna med. Ja, detta blir nog snart en fågelblogg …

 

 

 

 

 

 

 

 

Har inte bestämt om ja ska stanna eller inte …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så här vacker är jag …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Länken för er som inte har den: http://www.webbkameror.se/djurkameror/storemosse/index.php

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *