Corkage – en rättighet …

Idag har jag börjat packa inför hemresan. Som alltid underskattar jag tiden det tar och därför har jag börjat en dag tidigare. Tror i nuläget att jag har koll. Tvättade en maskin i morse med sådant som ska stanna, vill inte lämna använda plagg i garderoben.

Det är inte mycket jag vill ta med hem, jag har kläder hemma och jag ska inte släpa emellan. Bara några få favoriter som jag alltid vill ha tillgång till. För några år sedan var det lönsamt att handla och dra av momsen, nu är kläderna så mycket billigare i Sverige att det kanske inte är lönt.

Ikväll har vi varit ute och ätit middag med två svenskar som vi trivs mycket bra tillsammans med. Middagen tog några timmar, men tiden räckte ändå inte till … Vi började med en drink på vår balkong, sedan blev det taxi till en restaurang där vi åt de mest fantastiska köttbitar serverade med bearnaisesås och hemgjord pommes frites. Vi mumsade, pratade, mumsade, pratade och dessemellan drack vi några klunkar av vårt medhavda vin. Det är helt ok här i SA att man tar med sig eget vin. Restaurangen tar en ”corkage”, dvs de tar betalt för att öppna vinet. Helt ok tycker vi, men på det här stället tog man inte ens ”corkage”.

Vi tog en taxi hem, det blev en stund på balkongen innan maken lade sig. Nu sitter jag här ensam på balkongen i mörkret och njuter av lagom kvällsvärme efter ett par dagars ”kyla” …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *