Bräder, kanske inte min grej …

Det har varit knas på linjen – har inte kunnat komma in och tydligen ingen annan heller. Nu fungerar det igen och jag har lagt in gårdagens också …

Solen fortsätter att skina på oss. Det blåser till o från – gör inget så länge man är i solen, men hamnar man i skuggan blir det kallt. Inga varma vindar med andra ord. Men ansiktet glöder – solen tar i vilket fall.

Idag fick vi upp spisen från Ljugarstugan – sonen var ute några minuter och sedan stod spisen nedanför trappan. Nu är den gamla utbytt och vi hoppas att det blir bra fastän det blev ett helt annat märke än vi planerat. Den används ju ca 3 månader om året – så det borde den kunna stå pall. Knock, knock, knock …

Idag blev det äntligen inköpt några blommor. Valde att åka till en ”gammaldags” butik, de hade så vackra, välutvecklade plantor. ”Stora” butiken, som gör så mycket reklam, har många bra plantor, men också många misskötta plantor och priset är inte satt efter stordrift. I fortsättningen kommer jag att gynna den lilla butiken. Det var dessutom en trevlig människa bakom disken som pratade med mig om blommorna. Jag behövde inte betala 3 kr per liten papperskasse. Hon tillhandahöll också (gratis) plastflak som blommorna levereras på. Så praktiskt för mig. Enklare att få ner i båten och upp på bryggan.

Nu står blommorna på altanen och i morgon hoppas jag hinna med att plantera dem i krukor. Det kommer att bli full fart här. Sonhustrun och ”vårt” charmtroll, hunden, har kommit idag. Sonen var inne i stan och uträttade några ärenden, han återvände med hustrun. Jag mötte upp efter att jag varit till brädgården och valt virke till en ny spaljé – den gamla har vintern tagit. Om de hade övervakningskamera på brädgården fick de med all sannolikhet roligt. Jag tyckte inte det var så roligt, men visst blev det vimsigt … bytte ut, dvs lade tillbaka tre olika dimensioner tre gånger innan jag var nöjd med de jag hittat.

Sedan tog nästa fas vid – allt skulle upp på taket. Ha, ha – skulle nog kunnat bli en rolig film på YouTube om hur en amatör fäster takräcken, lägger upp långa bräder, försöker fästa varningsflagg – som ska sitta kvar under färden. Och, för att slutligen surra fast det hela så det inte lossnar under färden. Jag, som har fantasi, ser framför mig hur det lossnar och flyger in i vindrutan på efterföljande bil. Här i Stockholm håller man dessutom inga avstånd.

Jag surrar och surrar, kastar linor och kutar runt bilen. Antar att de vred sig bakom kamerorna. Men surrat blev det och det var nästan svårt att få loss – liksom varningsvimpeln. Så visst, tanten kan …

På plats på ön igen blev det grillning – trots att det blev en kylig kväll – men med infravärmare och plädar runt knäna var det ganska behagligt. Barnbarnet och kompisen vill ut och åka ”badboll”. Dvs en sådan där uppblåsbar sak som två kan lägga sig på och man drar efter sig med en snabb motorbåt. De genomförde det och kom upp blåfrusna – men nej – de frös inte. Sonhustrun tog bilder och hon har skickat över några – de är så fina, tycker jag. De visar precis hur magiskt vackert det är i ett visst ljus i skymningen.

Nu sover alla utom jag – men det gör jag också snart …

Alla andra har gått inomhus, men inte vi ...
Alla andra har gått inomhus, men inte vi …

 

 

 

 

 

 

 

Familjens minsting och kelgris ...
Familjens minsting och kelgris …

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *