Bra böcker – så härligt …

Jag har vänt på dygnet … Det innebär att när det är dags för makens besök utomhus, så sitter jag fortfarande här framför datorn. Jag vet att ni hört det förut, jag är vaken halva natten. Svårt att säga varför – men så mycket händer då – fast egentligen vet jag inte vad. Dessutom kan man göra det man vill – ingen avbryter. Men jag vet också att det inte är bra i längden – men vad göra?

Känner att jag börjar jag bli långsammare i tanken, men jag fattar fortfarande förhastade beslut som jag får ångra. Men det där jag ”tänker ut” verkar bli mer omständligt – jag handlar inte så ofta längre utan att ”tänka” som jag aldrig gjort förut. Vet inte om det är positivt …?

Just nu har jag dessutom äntligen tagit mig tid att läsa en bok, en ”riktig bok”, ingen pocketbok, som är de jag anser mig ha råd att investera i. Jag läser just nu Mankells Kinesen i inbunden form, men bara för att det var extra pris. Först kände jag ett visst igenkännande välbehag, det var ju så det kändes att läsa en bok – innan pocket böckerna kom. Det är inte helt enkelt när man sitter i en solstol – även om det är under ett parasoll. En inbunden bok är tung! Jag vet inte hur många av er som kommer ihåg att före pocketböckernas tid så kunde man köpa billiga oinbundna böcker – men man fick sprätta dem själv. Det var en viss känsla att bläddra i dessa böcker och också veta att man var först om att läsa texten i just den boken. Jag har en del sådana kvar i min bokhylla eftersom jag inte hade råd att köpa de inbundna böckerna.

Vet inte heller hur många av er som kommer ihåg att förut fick man vänta några år innan pocketbilagan kom – nu verkar de sammanfalla. Struntsamma – åtskilliga bokklubbar har jag varit med i bara för att kunna läsa någotsånär nyutkomna böcker. Massor med bokväskor, sjalar, bokmärken mm finns i mina gömmor som var lockbeten för att man skulle teckna ett abonnemang – som natruligtvis gick att avsluta när man själv ville. Åtskilliga är de böcker som står i bokhyllan – de som jag inte hann avbeställa och som jag aldrig kommer att läsa. Kan man lägga böcker i pappersinsamlignen – eller måste man först riva loss pärmarna och sortera under kartong, eller vad det nu står.

Idag skulle jag köpa en köttbit och ville veta från vilket land. Den första raden upplyste om att förpackningen skulle sorteras som mjukplast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *