Bildgalleri- er …

 

Har klarat av jetlagen ganska bra, men det kommer en fruktansvärd dipp strax efter kl 18. Då kan jag nästan somna, jag som aldrig somnar framför TV:n sitter och nickar till … Därför blir det inget skrivet här, har helt enkelt inte haft förmåga att tänka.

I morse var det Ring så spelar vi och GD, förra veckan satt jag vid midnatt och lyssnade på programmet – utan GD, och sydde det sista på överkastet. GD:n fanns där i väskan. Den får man lov att köpa på Arlanda när man åker ut och sedan ta med tillbaka igen, i resväskan.

Efter en sen frukost gav vi oss av till stan och Konstakademien där syster hade vernissage idag. Bl.a. två färgsprakande tavlor som konkurrerar med färgerna utanför balkongen. Det var fler vernissager och vi dröjde oss kvar en stund innan det blev en härlig promenad, tillsammans med kusinen, längs Skeppsbron tillbaka till Slussen. Där gick vi på makens stamlokus och intog sen lunch/tidig middag. Det var många som hade samma idé, restaurangen var fullsatt. Maten var väldigt god (thailändsk) och rikligt tilltagen.

Jag har idag provat på att använda min nya kamera. Har funderat på att köpa mig en mer avancerad än den lilla pocket jag använder – som jag numera alltid glömmer … Har också en stor fin Canon med både normal- vidvinkel- och teleskopobjektiv i skåpet. Den hann jag köpa precis innan det digitala gjorde sitt intåg. Vem fotar med film nu för tiden, finns det film att köpa än?

Nu har dottern löst mitt problem – gulle henne! Jag har övertagit hennes ”gamla” kamera, en fin Nikon med massor av finesser. Kan inte skylla på kameran om bilderna inte blir bra – det tar nog ett tag innan jag lärt mig alla inställningar. Det var riktigt roligt att fotografera igen. Kameran är inte heller alltför stor, man slår inte ihjäl folk med den om den kommer i svängning, och med stora fickor så går den ner där också.

Kusinen och maken har varit objekt idag, men jag kan inte publicera alla bilder, det blir många ändå …

 

Konstnärinnan själv i mitten …
Posering med slottet i bakgrunden – kungen är hemma, den tretungade flaggan är hissad – om det nu är så fortfarande, man ändrar så mycket nuförtiden …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En entusiast – eller tok? – som utövar flugfiske i Strömmen …
Två gamla ”håvbåtar” finns kvar …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här står ”håvmästaren” själv och lagar nät …
Ånedinlinjen lade till precis när vi kom förbi, jag känner en som gärna åker med …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *