Ballonger och boule …

Ballonger skall tydligen vara ett inslag i vårt liv – när vi satt på balkongen i måndags och njöt av värmen så kom det ballonger ”uppsipprande” från skolan, som ligger framför vårt hur. Först en röd med långt rött band, sedan en blå med långt blått band. Efter några minuter kom ett helt knippe i olika färger, med långa band i samma färg som ballongen. Vindarna var lite hit och dit och vi kunde titta på dem ett bra tag innan de försvann. Det fortsatt att ”sippra” upp enstaka ballonger – och vi undrade varför. Måste ha varit någon ritual av något slag. Så många kan ju inte ha tappat taget …

Igår var det ingen rolig dag. Den började helt normalt och jag satt och jobbade ikapp vid datorn. Bland annat skall kallelsen till Årsmötet för föreningen gå ut och hemsidan skulle uppdateras. Det var jättesegt och jag frågade maken om han hade uppkoppling. ”Inga problem”, fick jag till svar.

Jag satt och blev mer och mer irriterad – ingenting gick. Till slut bestämde jag mig för att ta en fikapaus på balkongen. Då sitter maken i soffan och läser tidningen. Jag beklagade mig över att jag inte kunde komma in på servern för att uppdatera. Då säger maken att våra gigabytes nog var slut … Vilket de var. Vi hade veckan innan registrerat oss för att få ytterligare 5, när de ordinarie tog slut och då skulle man bara debitera det antal vi gjort av med.

Dessa 5 lyste med sin frånvaro – i flera timmar. Maken travade iväg till deras kontor – men där hade man inte hört talas om den tjänsten. Det var ju en nättjänst … Så naturligtvis kunde de inte hantera den. De kunde inte heller hjälpa oss att ladda upp fler gigabyte. Maken kom hem med ett nytt avtal – dvs. vi skulle programmera om routern och våra datorer – och på måndag skulle ha gå tillbaka och få tillbaka resterande belopp och så skulle vi programmera tillbaka …

”Aldrig – över min döda kropp”. Jag var jättearg, maken var olycklig. Men jag vet ju hur mycket trassel det var när vi gjorde detta i oktober och hur mycket det har kostat oss i pengar och tid. Maken gick och lade sig och jag satt och tjurade och lade Spindelharpan i 1½ timme – då jag mer eller mindre tuggade fradga …

Det som är bra med en patiens är att man tänker, efter några stycken så tänker man riktigt bra – och så blev det nu också. Jag kom på att jag skulle ringa till samma kompis-swea som hjälpte oss i december. Och hon ställde upp – hon var lite upptagen någon timme först – men sedan ringde hon tillbaka och kl nio på kvällen hade vi nya gig. Men det blev inte så mycket framför datorn – det blev några rullar i stället. Varför det blev några berodde på att två stycken var så konstiga – de ”lyfte aldrig”, som maken säger och den sista vi lade på var så lång – flera timmar. Den handlade om Cole Porters liv. Intressant och så roligt att få se hans texter översatta till svenska – jag har aldrig fattat hur kul hans texter faktiskt var.

Här har det varit varmt och ”kallt” omväxlande – i morse var det bara 17 grader varmt. Vi hade bestämt att åka iväg och spela boule – svenskarna träffas varje onsdag på en vingård, Vergenoegd, som ligger på vägen mot Stellenbosch. Det var dimma och jag klädde mig för detta svala väder. När vi kommit runt berget och lämnade Kapstaden blev det klarblå himmel … jag svettades redan i mina långbyxor. Nu blev det ganska bra i alla fall. Vi var i skuggan under träden och det blåste – men jag behövde inte ta på jackan som låg i bilen.

Det var många som ville spela idag och jag hamnade i ett tvåmannalag. Vi fick spela med tre kulor. Första omgången förlorade vi – våra motståndare bestod av tre herrar – varav maken var en av dem. Nästa match låg vi under med 7-1, 9-2, 12 -7, 12 – 12 och sedan vann vi … Bravo oss!

Vi avslutade med en lunch i skuggan under träden. Hela tiden kunde vi höra alla ankor och gäss som var strax bredvid vid deras stora damm. När vi var på väg till bilen efteråt så fick alla dessa fåglar för sig att de skulle vandra iväg och så gjorde de. Vi hann få några bilder på dem – de hade en faslig fart.

Nu har jag uppdaterat hemsidan – i det hemska program som det skall göras i. Det blir hur som helst vad gäller utseendet på texten. Stilen, storleken och fet eller inte fet text, färgen … Bedrövligt och tidsödande. Nu är Lucia flyttad till arkivet i alla fall …

Min lagkompis kastar iväg ...
Berget långt där borta är Taffelberg och Devils Peak. Bakom ligger Kapstaden ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *