Att köpa begagnat …

Det kändes så bra i morse när jag vaknade – inga probelm att ta ställning till. Och, bredbandet fungerade perfekt, så det blev lite Raido Stockhom med trafikrapporter. Intressant att följa med när man sitter här i Sydafrika – det var en ovanligt besvärlig morgon, verkade det som. Men inte här, inte imorse.

Sedan gav vi oss ut, vi skulle köpa en ny vas. Maken har, äntligen, köpt rosor till mej och när jag skulle sätta dem i vatten och lyfte vasen, som jag fyllt med vatten – så sprack den. Synd, för jag gillade särskilt denna vas, den var prefekt för långskaftade rosor. Vi hittade en ny, inte lika fin, men helt ok. Vi skulle också köpa nya kuddar, vilket vi gjorde – maken överraskade med att hitta en fin tvättkorg. Så vi var fullt lastade då vi gick hemåt.

Jag passade på att slinka in och köpa en begagnad overlock maskin. Vi såg den häromdagen och den kostade mindre än hälften av nypris. 3 månaders garanti. En tjänsteman följde med för att hjälpa till och bära. Glad i hågen packade jag upp den och satte mej att titta den medföljande dvd:n. Sedan gick jag till verket och skulle provsy. Totalt dött … lampan lyste, men syfunktionen lyste med sin frånvaro. Jag stampade o stampade på pedalen, vred på ratten, kopplade ur och kopplade in. Lampan lyste lika fint varje gång … Jag satte maskinen i en väska o gick tillbaka, visste att de hade en till likadan. De anslöt maskinen till elnätet och efter några försök så satte den i gång och expediten sydder flera olika provbitar … Glad i hågen gick jag därifrån – köpte nya trådrullar, man behöver fyra stycken och en pincett, som man också behöver för att trä maskinen. Jag gjorde ren maskinen – och trädde om den med min ljusa tråd. Det är ganska komplicerat – och pilligt – att trä en overlock. Men jag fixade det och skulle provsy. Samma sak igen… Men nu hjälpte det inte hur jag än vred på hjulet och trampade på trampan… Så jag gav upp och i morgon skall jag ta promenaden igen. Vi får då se om de får i gång den, men jag skall nog insistra på att få köpa den andra maskinen.

Sedan hade jag den mysigaste kväll jag haft på flera kvällar. Jag satt och lyssnade till Nanne Grönvalls livekonsert från i somras och lade ett jättesvårt pussel på datorn. Tack o lov för bredbandet … Maken tittade på fotboll, på TV, men med hjälp av lurar så kan man sitta i samma rum och trivas tillsammans. Mitt under denna trevliga stund så hände något roligt, vi fick vårt första telefonsamtal på vår nyinstallerade telefon – jag vi har haft några felringningar, men nu var det till oss …

img_2516.jpg

Det är vår här, Jakarandan blommar för fullt …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *