Än här än där …

Nu är jag här – i Rättvik. Barnbarnet och jag ska tillbringa kvällen tillsammans medan föräldrarna befinner sig på annan ort. Jag lämnade ett grått Strängnäs, där solen visade sig en halvtimme, men efter en halvtimmes körning så mötte jag solen igen. Fick till o med använda solskärmen i bilen. Väl framme mötte mig en molnskärm – såg ganska dramatiskt ut och vädret inbjuder inte till att sitta ute.

Maken förmanade mig att ta det lugnt, det är så många viltolyckor i Sörmland. Jag hade bara kört i fem minuter så hoppade en dovhjort upp en bit framför bilen. Den prickade in mellan mig och en mötande bil. De är otroligt vackra med sina pampiga horn, men man vill inte gärna möta dem på närmare håll, vare sig i bil eller i skogen. Resten av färden gick i makligt takt, det var lite trafik och jag trivs bäst så.

Idag fyller min ”bebis” 50 år. Då, för 50 år sedan när jag fick låna henne fick hon plats att sova på stolsitsen i min korgstol. Det var hennes sängplats är hon övernattade hos mig. Korgstolen finns kvar, men tror inte den räcker som säng längre. Några år senare blev jag själv mamma – det är det barnet som ligger i födelsedagsbarnets famn.

Lotta, Stort GRATTIS!

Två sötnosar, som idag är tanter ...
Två sötnosar, som idag kan tilltalas ”tant”  …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dramatik över Siljan ...
Dramatik över Siljan …

 

 

 

 

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *