För mycket spänning …

Sitter och gör något jag inte vill …

Jag tittar på sport – jag tittar på svensk damfotboll. Inte för att jag inte gillar det, men, jag har alltid haft svårt för den spänning det innebär med matcher – oavsett om det är damer eller herrar som spelar – oavsett om det är hockey eller fotboll. Det som alla andra vill ha, spänning, vill jag inte ha – jag bryr mig inte och tycker faktiskt inte om det.

Måste ändå säga att jag är imponerad av vårt svenska damlandslag idag – helt annat än en tidigare match jag råkade hamna framför. Nu var det en avgörande match för att ta sig vidare i OS – outhärdligt. Försökte lappa på mitt lapptäcke, men nej, det fungerade inte. Tappade nålen, stack mig och tappade bokstavligt tråden …

Här tar jag en paus från tittandet. De svenska damerna är duktiga, verkar skaka om motståndarlaget och matchen, till o med jag tycker att det är spännande. De spelar mot världens bästa damlag, USA. Och de klarar sig väldigt bra. Det är högt tempo i matchen och jag orkar inte längre titta – för spännande för mig. Jag skriver här i stället och försöker låta bi att titta – men, det är svårt att låta bli att glutta.

Nu är det i alla fall paus och jag kan ”snappla av” – som systerdottern sa när hon var liten och jag tycker fortfarande det är ett härligt uttryck som jag fortfarande använder. Ofta, när jag använder uttrycket, tittar folk på mig med en min som visar att jag inte tillhör begåvningseliten.

Snapplar av är precis vad jag gör just nu. Vi kom tillbaka till ön i eftermiddag, ledbrutna efter allt bärande uppför backen, men det är ju mysigt när man väl sjunker ner på altanen med en ”liten”. Den gör att den slitna, rådbråkade kroppen blir lite avslappnad igen.

Bygget hos grannen pågår med icke förminskad styrka, men jag bestämde mig för att inte irriteras …. Men, visst det är inte optimalt att lyssna till flera som spikar och någon som sågar.

Sedan började andra halvlek i fotbollen och nu sitter vi här inne och har stängt dörren för att slippa höra bankandet från grannen. Det blev ett välförtjänt mål för Sverige. Efter några, vad jag tycker domarmissar – egentligen tyckte jag ”Ut med domaren” – där man klart lät bli att blåsa – vilket ledde till USA:s fördel – det blev det 1-1.

Just nu är det förlängning. Vågar inte titta … Satt och sydde frenetiskt på mina lappar, blev en del blodvite och en massa fel, bestämde mig för att titta trots allt.

Ja, det blev ju nästan ett h-ete, fruktansvärt … Så spännande! Och naturligtvis i sann patriotisk anda var jag mycket kritiskt till domarna – de var partiska och helt klart favoriserade USA, eller?

Gissa vem satt och vrålade när de gjorde mål på straffar. Skrev jag att svenska tjejlanslaget gick vidare …?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *