En skön dag på badberget …

Det var varmt i morse när vi vaknade. Solen stekte och vi satt mitt i den utan möjlighet till skugga. Maken gick och hämtade en parasollfot och ett parasoll.

Flaggan hissades, dottern har namnsdag idag i fruntimmersveckan. Efter frukost gjorde jag i ordning matsäck och dryck och vi tog båten, med jollen på släp, målet var vårt lilla badberg. Om det nu var ledigt.

Barnbarnet satt i jollen och styrde med en åra så att båten inte skulle slänga hit och dit. Det var mycket svallvågor av alla båtar som passade på att lufta sig i det underbart varma vädret. Vi kom fram till vårt berg och det var faktiskt ledigt. Vi lade till, barnen ville inte bada, men leka med jollen. Det blev stenkastning och även rengöring av jollen – den var ”jättesmutsig”.

Efter vi ätit vår medhavda matsäck blev det en fiske tur. Ingen ville agna med de konstgjorda maskar jag köpt – trodde de skulle vara mindre äckliga än riktiga maskar. Men, nej – de var riktigt läbbiga. Det blev jag, som vanligt, som fick lösa det hela. Maken och barnbarnen vägrade. Jag tog ett hushållspapper och fiskade upp en mask ur burken och höll fast den med papperet och lyckades få på den på kroken. Detta gjorde jag gånger två.

Glada i hågen rodde de ut i viken och slängde i sina spön. Nästa var att hoppas på att de inte fick någon fisk – vad skulle hända då …? Det blev ingen fisk, det låter roligare än det är att ta reda på fisk. För många år sedan lade jag nät – var det en annan sak – riktigt spännande att se om det ryckte i nätet på morgonen när de skulle dras upp. De satt fast i nätet och man slapp en akut situation med en sprattlande fisk som ska hanteras i en båt.

Vi styrde kosan hemåt och barnen fick testa att styra ”stora” båten. Det var inte alldeles lätt med all båttrafik och svallvågor som krockade med varandra kors o tvärs. Men, de klarade sig med godkänt betyg, får se hur många fler tillfällen det kan bli. Tiden går alldeles för fort …

Barnbarnet styr jollen i bakvattnet ...
Barnbarnet styr jollen i bakvattnet …

 

 

 

 

 

 

 

Jollen måste skuras ...
Jollen måste skuras …

 

 

 

 

 

 

 

Stora syster ger hjälp med knuff ut i vattnet ...
Stora syster ger hjälp med knuff ut i vattnet …

 

 

 

 

 

 

 

Full koll på årorna ...
Jag har full koll på årorna …

 

 

 

 

 

 

 

Jag föredrar att leta snäckor ...
Jag föredrar att leta snäckor …

 

 

 

 

 

 

 

Stora båten behöver rengöras i vattenlinjen ...
Stora båten behöver rengöras i vattenlinjen …

 

 

 

 

 

 

 

Vi har det skönt i solen ...
Vi har det skönt i solen …

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan inte låta bli ...
Kan inte låta bli …

 

 

 

 

 

 

 

 


2 reaktioner på ”En skön dag på badberget …”

  1. Hej! Vad härligt att få umgås med barn och barnbarn. Snart kanske vi får umgås. Vore jätteroligt! Kram. 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *