En ljuvlig tid som går för fort …

Idag har det varit sommar hela dagen – varmt. Jag äter allergitabletter varje dag och har fått en extra som tillägg – en tablett jag ska ta på kvällen – den andra tar jag på morgonen. Har varit helt utslagen idag och har haft svårt att hålla mig vaken. Har suttit ute på altanen och somnat i stolen vid flera tillfällen. Att sova på dagen är mycket främmande för mig, antagligen effekten av tabletterna.

Nu ikväll är det lite svalare, riktigt skönt faktiskt. Vi grillade resterna av en korv som fanns kvar i kylskåpet. Jag tog tag i ett problem jag undvikit ett tag: sniglarna … Ikväll blev det äntligen av, jag fixade min påse och plockade minst 25 sniglar – modell mindre. Så nu kan man väl säga att sommaren är i gång.

Ja, vad gäller blomningen är den nästan över. Nu blommar syrenen för fullt. En vit rhododendron, som brukar börja blomma nu, är redan överblommad. Rönnen blommar för fullt – det blir inget kvar till midsommar …

Visst det är jättevackert och fåglarna skriker ut hur de trivs – vilket vi sitter och njuter av. Stararnas ungar har invaderat trädgården idag och vi får se hur många dagar de blir kvar. En fågel vi inte sett än är tornseglaren – undrar om det flugit över och vi inte hann märka. Det är annars så fantastiskt när den kommer och flyger med hisnande fart mellan tallarna och skriker. Vi har däremot haft en mindre hackspett som slagit sig ner i en av våra tallar i några minuter innan den flyger vidare. Det har den gjort vid ett flertal tillfällen under dagen – kanske den häckar i närheten och vi kan få se den fler gånger.

Ja, det är mycket som ändras i naturen just nu – vi har mist näktergalen, som var gäst på granntomten under många år. I år hörde vi den under en dag – sedan var den borta – en fågel vi verkligen saknar. Undrar varför den inte ville stanna …

Ormbunkarna bakom dammen bara växer ...
Ormbunkarna bakom dammen bara växer …

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad ni inte ser, men som jag vet finns där: En stor flock med starar - antagligen ungar ...
Vad ni inte ser, men som jag vet finns där: En stor flock med starar – antagligen ungar …
Nu är det lika gult på golvet igen - man sätter sina spår ...
Nu är det lika gult på golvet igen – man sätter sina spår …

 

 

 

 

 

 

 

 

Man lovar fortsatt sommar några dagar ...
Man lovar fortsatt sommar några dagar …

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *