De blå bergen …

Nu har vi förflyttat oss till Hälsingland. Vädret stod oss bi och det var betydligt varmare och torrare än igår. Inget regn och solen tittade fram mellan molnen. När vi kom fram kunde vi vädra och lägga ut sängkläderna i solen, och vi kunde ta ankomstknäppen i solen på förstukvisten.

Det var väldigt rått och fuktigt i stugan – tror jag det efter allt regn som ramlat ner från himlen – men vi hade sol tillräckligt länge för att fukten skulle försvinna ur sängkläderna. Stugan börjar bli varm, men kylan ramlar ut när man öppnar skåpen. Men vi fryser inte och det var fortfarande ljust på himlen kl. 21.30. Det är något visst med Norrland – även om vi befinner oss söder om mitten av Sverige.

Utsikten gjorde oss inte besvikna den här gången heller, ett dramatiskt regnväder låg på andra sidan Dellen och det såg ut att kunna komma hit. Vi skyndade att sätta fram vattentunnorna – men det blev inget regn och nu sjunker temperaturen. Det blir nog frost i natt.

För att göra det enkelt för oss hade vi köpt ärtsoppa på ”korv”, den var faktiskt mycket god, vi kompletterade med stekt fläsk, timjan och senap. Kunde inte ha gjort det bättre själv. Men har ju egentligen inget att jämföra med – har aldrig kokat ärtsoppa vad jag vet. Köpte ett paket gula ärter för några veckor sedan med ambitionen att koka egen ärtsoppa – den ambitionen finns fortfarande. Men, måste komma ihåg att skriva upp vilket fabrikat det var – inköpt på Lidl i Strängnäs.

Var ut för en stund sedan och fåglarna försökte spränga ljudvallen – vilken sång av alla de varianter – har ingen aning om arterna, känner bara igen taltrasten om den inte krånglar till det för mycket.

Nu sitter jag här och lyssnar till tystnaden, spraket i kaminen och min tinnitus, som är värre än jag trott – den hörs ju så väl när det är tyst …

Där borta regnar det ...
Där borta regnar det …

2 reaktioner på ”De blå bergen …”

  1. Välkommen till Norrland. Ett tag sedan vi hördes men snart så blir det. Hoppas ni har det bra i stugan. Tänker på Er. Ha en bra Valborg och hälsa alla jag känner vid Dellen. Kram! 😊

  2. Tack! Den här tiden är den bästa, ingen mygg eller knott och fåglarna försöker överrösta varandra …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *