Mingel på svenska …

Idag var vi – för första gången – inbjuden av svenska ambassaden till mingelträff – äntligen … Det var vanligt under de år vi bodde i olika länder där ambassaden regelbundet bjöd in oss svenskar för olika ”celebrationer” (vet inte om det ordet finns, men tycker att det är bra): Lucia, Valborg, Midsommar osv.

Det är många år sedan och det var lite vingligt den första stunden med vinglas, servett och ätbara små läckra snitsar som serverades från brickor som bars runt. Efter en stund kom vanan tillbaka och jag kunde hantera det hela med lite värdighet.

Det var roligt att träffa gamla bekanta, många ses inte så ofta längre sedan SWEA upphörde här i SA. Där var också många nya yngre svenskar – hann inte med alla innan det var slut. Hade intressanta, roliga och givande samtal under de timmar jag var där och gjorde en ny trevlig bekantskap med en före detta minister i alliansregeringen. Hon bjöd verkligen på sig själv och var rena charmknippet. Hade gärna pratat med henne lite till – men kvällen tog slut och ”chauffören” pockade på hemresa.

Lade ner min nya behändiga kamera i min nya behändiga handväska – inköpt för kvällen – och kollade in olika kameravinklar innan samtalen tog all min uppmärksamhet. Sedan var det kolmörkt och försent …

2 reaktioner på ”Mingel på svenska …”

  1. Det är praktiskt med muskelminne när man ska mingla med snittar. 😀

  2. Ja, jag tycker att jag hanterade det hela med värdighet – efter en stund. Det fanns de som fepplade …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *