Det tar tid …

 

… varje år innan vi blir ”on line”. I år har det nog varit extra besvärligt – kanske mest för att personalen på Telkom inte fungerat som man förväntar sig att personal på ett sådant ställe ska göra. Jag är inte så bra på sådant här, men i jämförelse är jag rena proffset … Så tråkigt att konstatera då det är så lite jag kan och inte de heller.

Det närmaste experthjälp vi kom var ett service nummer som skulle prioriteras av en tjänsteman som skulle ringa upp oss. Han har fortfarande inte ringt, det har gått tre dagar nu. Jag lyckades koppla upp en stund häromdagen, men de – Telkom – hade bytt användarnamn och lagt in ett – amatörmässigt – password. Man informerade inte maken om att man bytt både användarnamn och password. Fråga mig inte hur jag tog mig in – kommer inte ihåg och det är inte värt att komma ihåg – för när min dator gick ner försvann det hela. Bara att börja om från början.

Maken åkte tillbaka till Telkom igår, men ”han som har hann om et” var inte där ….

Själv har jag lidit av ”kronisk” huvudvärk, irriterande knottror över hela kroppen och så mycket ”anti” …

Idag tog jag tag i det igen och ställde in routern på fabriksinställningar och genomförde proceduren återigen. Det lyckades – hurra. Nu är både maken och kusinen anslutna till det trådlösa. Själv sitter jag på kabel och vågar inte dra ur den då det verkar som mitt trådlösa nätverk är inaktivt. Jag har hittills inte lyckats få liv i det. Alla kommandon verkar vara stendöda.

Imorgon kan jag kanske samla ihop mig så pass mycket att jag kan leta mig vidare förbi det döda och hitta en lösning. Har någon ett förslag – skriv gärna – känner mig mycket ensam i denna fråga …

Någon som vill roa sig med att läsa en bråkdel av alla felmeddelanden?

Anslutningsstatus:        Inte ansluten
Orsak:        Dynamiskt nyckelutbyte genomfördes inte inom den konfigurerade tiden
Felkod:        294917
Rekommenderade åtgärder:
Kontrollera att krypteringsinställningarna (WEP/TKIP/AES) i profilen stämmer med vad som förväntas i det trådlösa nätverket.
Kontrollera att datorns kort för trådlöst nätverk inte har spärrats för de radiokanaler som används av nätverket.

Om problemet kvarstår kontaktar du nätverksadministratören och lämnar följande information.

osv, osv …….. i all oändlighet …

 

Jo, jag tackar jag … Undrar när de får någon anställd som kan tackla detta …

PS. Det har inte funnits tid för att publicera de bilder som jag lovade …


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *