Annorlunda kaffe …

Idag har jag träffat en ny doktor – igen. Det blir väl så när man byter landsting/vårdcentral och dessutom kommer in på akuttid. Detta är den tredje jag träffat sedan vi flyttade hit för drygt ett år sedan. Alla har varit sympatiska och i mitt tycke intresserade och kunniga – bra så. Krämporna har inte heller varit så dramatiska. En vanlig checkup av sköldkörtelhormonet, ett knä som fick för sig att strejka och nu en mage som inte vill bära sig normalt åt.

Nu är jag försedd med medicin – som jag inte borde läst bipacksedeln på. Det bör man kanske inte göra på någon medicin för den delen. Förhoppningsvis kommer den ta bort mina bekymmer. Aptiten finns inte längre, det är te som gäller utblandat med lite kokosolja två gånger om dagen. Har trots det gått upp 2 kg dessa dagar – hur nu det kommer sig. Äter ju inget, dricker bara vatten och mitt te.

Ikväll har jag slagit på stort, det blev ganska svagt kaffe med kardemumma, kanel, smör (skulle varit kokosolja eller osaltat smör) och ägg. Detta ska mixas och bli någon slags latte. Det blev det också med gott skum, men något salt av smöret. Smaken av kryddorna kände jag inte. Konstaterade att kardemummakärnorna köpte jag på Zanzibar 1992 … Kanske dags att köpa nya. Kanelen är också köpt utomlands vid tillfälle, kommer inte ihåg när.

På inköpslistan står nu dessa kryddor liksom kokosolja – då blir det nog riktigt gott. Det var inte så tokigt trots att jag gjorde svagt kaffe eftersom det var lite sent, gillar annars starkt. Detta kommer jag att göra igen – trots att det låter lite märkligt, på gränsen till äckligt. Ohungrig blev jag också …

fettkaffe-bulletproofPå den här bloggen hittade jag både bilder och recept:

http://beautycomesclean.se/blogg/201409/vad-ar-bulletproof-coffee-eller-fettkaffe-pa-ren-svenska

—————————————————————-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *