Som jag skrivit om tidigare …

Vårt liv genomgår just nu en stor förändring. Vi har sålt vår lägenhet i Årsta – en härlig stadsdel, som vi faktiskt trivs bra i. Vad har vi gjort …?!

Men, vi har de senaste åren känt mindre och mindre för att bo i en storstad. Och, Stockholm är inte den stad som jag en gång trivdes så bra i. Känner inte igen mig vid de tillfällen jag har haft anledning att besöka stan.

Kanske har en längtan att få leva i en liten stad uppstått då vårt boende i Kapstaden är lite av ett ”småstadsboende”. Vi har lärt oss tycka om att människor är artiga och hälsar, vi känner igen varandra – även om vi inte känner varandra.

Nu har vi bestämt oss för att prova på småstadsliv i Sverige – de få veckor det är aktuellt – vi bor ju mestadels här ute på ön.  Vi är nu med bostad i Strängnäs – som jag skrivit om tidigare. Nu är det ingen återvändo. Kommer att sakna vårt vardagsrum och den fantastiska utsikten med solnedgångar – ibland helt otroliga.

Är inte helt säker på hur det kommer att bli med solnedgångar i vår nya lägenhet – men tror att vi nog ligger i rätt väderstreck för att få en liten del av det även där. Vi kommer i vilket fall att ha en helt otrolig utsikt över vattnet och Strängnäs gamla stadsdel med domkyrkan.

Otaliga – nästan – är de sopsäckar vi kört iväg till återvinningen och Stadsmissionen. Det är inte klart än … Blir nästan som ett begär att rensa och det gäller att inte tappa takten och tänka efter. Fast det gör jag faktisk emellanåt. När det känns konstigt så blir det en egen hög för sig som lämnas kvar till nästa dag. Inte helt fel – man måste ibland sova ”på saken” …

Själv tillhör jag en generation som ”sparar” på gammalt – men det är inte modernt nu och en massa gammalt försvinner ur vår familj dessa veckor. Själv ärvde jag en massa efter mina släktingar och har hållit detta kärt, men ingen efter mig är intresserad. Detta är inget nytt under solen och de som har plats kommer om några år att tjäna stora pengar på det som ingen vill ha idag. Men tack o lov för det – då kan lite av vår historia bevaras. De närmaste generationerna kommer antagligen vara övertygade om att det är spånplattemöbler och Ikea som är vår historia …

I morgon åker vi tillbaka till stan och vidare till Strängnäs där vi ska förbereda för flytten nästa vecka. Nu har vi haft några dagar på ön – där rensningen har fortsatt av bara farten. Den ena båtlasten efter den andra. En del grannar undrar nog vad vi håller på med … 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *