2013 …

 

Ett Riktigt Gott 2013 önskar jag alla!

Ännu en nyårsafton ligger bakom mig. De börjar bli många nu, och de kommer tätare och tätare. Maken och jag firade i lugn och ro, vilket vi lärt oss att uppskatta med åren. Den tid är förbi då vi måste ut till varje pris på krog eller fixa party. Nu tar vi det i vår takt och lagar till något gott på kvällen. Meningen var att vi skulle ha den svenska ”national”-rätten, gratinerad hummer – men det gick inte att få tag i denna gång. För många helgdagar och ingen leverans till butikerna. Ingen i frysdiskarna heller. Här är det tigerräkor som är huvudgrejen – åtminstone om man ser vad som ligger i frysdiskarna. Det fick bli trout (forell/laxöring) istället, vilken tillreddes i ugn på samma sätt som gratinerad hummer med bl.a. champinjoner och räkor. Blev hur gott som helst – ska vi göra om.

Vi upptäckte något som vi inte ens prövat då vi inte trodde att det skulle fungera. Vi har tittat på Svt play  – På spåret. Gick hur bra som helst, lite sura blir vi på oss själva att vi inte testat innan, men eftersom det hackar för det mesta då vi ska se på Youtube, så trodde vi inte på det. Vi har också problem med Sveriges Radio och Skype ibland. Men, detta gick mycket bättre …

Ett inslag har vi sett på Youtube ikväll. Grevinnan och betjänten – lite kul då det är flera år sedan vi såg den sist …

Vid vårt tolvslag öppnade vi en flaska bubbel på balkongen. Här får man inte skjuta raketer, men en och annan smäll hörde vi och vi såg topparna på Waterfronts fyrverkerier.  Tyvärr låg det inga båtar på redden – de brukar bröla klockan tolv. Nu fick vi nöja oss med de bilister som tutade på gatan.

Det som var nytt för oss var att vi nu kunde titta live på Svt play, vi såg en konsert från Skansen med Carola och Jöback och fick höra början på Jan Malmsjö med Nyårsklockorna, se alla raketer i bakgrunden – sedan bröts sändningen. Då satte vi oss till ro och njöt av det sista bubblet och knaprade på vårt äpple. Ni vet väl att det är det första man ska äta på det nya året – för att få vara frisk hela året.

Annars har det varit en skön vecka, mycket Sveriges Radio, så många bra program. I lördags hade vi gäster och åt den årliga kalkonmiddagen, några dagar senare, vi brukar ha den på annandag jul. Det blev en trevlig kväll och middagen blev god, enligt mina gäster – speciellt såsen. Har mina knep för den, dvs på gammalt sätt – som man gjorde förr i tiden. Tyvärr har man börjat med oskicket att ”vattenmarinera” även här. Är så sur på det i Sverige, man kan inte grilla kycklingdelar i ugn längre – de kokar istället i all vätska. Här är kycklingen fortfarande utan vatten, men kalkonen, som är importerad från Brasilien (!) var ”marinerad” i år. Tydligen billigare att importera då den då räknas som preparerad mat …

Hur mycket drack våra gäster egentligen … ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *