Nytt År …

Här i Afrika har vi inga renar ...
Detta är den fantastiska bukett vi fick från sonen med familj ...

Nu ska man skriva sådant som: ”Vart tog det här året vägen …?” osv. Och visst, så känns det. Samtidigt känns det bra att det blir ett nytt år – tycker inte att 2011 har varit så bra för min del. Nu finns ju möjligheten att detta nya år, 2012, kan bli bättre.

Maken o jag förberedde i vilket fall för en trevlig nyårsafton – som vi bestämt att fira på egen hand utan våra vänner. Vet att det skulle serveras bl.a. norsk lax. Vi träffade värdinnan i fiskbutiken då hon köpte in den. Själva var vi ju inne på hummer.

Vi skulle servera oss ostkorg med svampstuvning till förrätt och gratinerad hummer som varmrätt. Dessert skulle bli ostar med vindruvor, papaya o melon.

Medan vi förberedde det hela lyssnade vi till Eldeman i P2. Härlig, lättlyssnad klassisk musik. Speciellt gillade jag programmen från 17 o 24 december. Lagom blandning med jul o annat. Våra ostkorgar lyckades ganska bra, hummerstuvningen blev utsökt. Vi fick ledigt en stund innan det var läge för att fixa. Då tittade vi på sydafrikansk TV och de sände Dinner for one. Dvs grevinnan och betjänten i två olika versioner. Vet att de tidigare sänt ”originalet”. Nu var det inte så, men himla roligt att se dessa varianter. Det blev en hel del skratt – även om jag nog tycker att den version vi ser i Sverige vinner. Men vi har inte sett den på flera år, så det var jätteroligt.

Sedan blev det köket och vi fyllde våra ostkorgar med svampstuvningen – satte oss vid vårt vackert dukade bord och det smakade så gott. Men ack så mäktigt … Vi orkade bara hälften och att fortsätta med hummern var inte till att tänka på. Så vår nyårsupé bestod av en halv ostkorg med stuvad svamp. Men inte vilken svamp som helst – Karl Johan och portobello … mycket gott! Resten ligger kvar i kylskåpet och får bli middag i morgon i stället.

Två samtal med Sverige blev det också. Kära syster i Gbg och sonen i Sthlm. Roligt att bli ihågkommen när man vet hur intensivt det brukar vara på nyårsafton …

GOTT NYTT ÅR!

Första stadiet - ost hängande över glas ...
Stadie nr 2 ...
Med fyllning ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *