Vemodigt …

Vi har längtat efter regn i stort sett hela sommarhalvåret här i skärgården, så många klagar över den dåliga sommaren, men inte här – nu hör jag att det regnar. Hurra – men kanske inte … I morgon ska vi flytta upp alla trädgårdsmöbler på altanen och sedan ska vi transportera allt som inte ska vara kvar här på ön till fastlandet. Det är väldigt blött att förflytta sig över vatten när det regnar. Vår båt ligger nu på land – sonen kommer med sin båt och hämtar oss för transport till fastlandet.

Innan dess ska alla golv våttorkas, dammsugningen klarades av idag, duschen ska skuras och allt som kan attrahera möss undanröjas. Det senare är det svåraste momentet. Man vet inte från år till år vad de attraheras av … Jag skrev i går om alla måsten, och har klarat av en del av dem idag – men att tömma vattensystemet återstår – det är det sista som händer.

Inte desto mindre sitter jag här och njuter av att lyssna till regnet på taket. Egentligen hade jag önskat att det var lite svalare utomhus så att jag kunde sitta här och njuta av en brasa också – men det är inte tillräckligt svalt för det. Det får anstå till nästa år.

Lite vemodigt känns det att detta är sista kvällen som jag sitter här. Jag som alltid avskytt hösten har lärt mig att uppskatta den då jag fick förmånen att komma hit till ön, för nu rätt många år sedan. Den avskyvärda hösten förvandlades då till en speciell årstid, som jag fortfarande tycker så mycket om. Nu pratar vi fram till november – det är en månad som jag fortfarande inte förstår meningen med – då är allt grått …

Jag tar inte så många bilder längre – de är ju ”samma, samma” … även om jag ibland glömmer mig … Ni får föreställa er hur det ser ut en vacker höstdag med björkar och alar mm …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *