Fjäril … ?

Oj, oj vad tiden går … Jag tyckte ett tag att jag var duktig och uppdaterade här – men det visar sig ju att jag är urusel … Det har gått en vecka. Visserligen har det inte hänt så mycket som jag har haft anledning att skriva om. Det får bli en sammanfattning av veckan.

Den började med att jag försökte få telefonkontakt med dottern. Vilket lyckades efter många timmar och många försök – klockan var då långt efter sovdags för mig. Men vilken mamma kan tänka på att sova när ens dotter fyller år. Vi fick kontakt och hon sa att hon var mycket glad för det bildspel jag satt ihop till henne. Det sväljer jag utan att fundera – för det var vad jag ville höra. Hon lät också så glad för det sätt som hennes make ordnat födelsedagen på. En natt på ett nybyggt – vad jag förstår – fint hotell i Las Vegas.

Resten av veckan har varit ganska angenäm – tror jag. Jag har visserligen skrivit årsrapport och duttat med handlingarna inför vårt Årsmöte om några veckor. Men inga större stressmoment.

På torsdagen var vi på vår kvarterskrog och åt lunch. De har barnaktiviteter varje torsdag. Vi har sett både dockteater och annat pyssel. De känner igen oss och vi känner igen barnen och deras mammor – liksom dockteater ”mamman”. Den här dagen hade de sysslat med att göra figurer av balloonger. När vi lämnade så hade de gjort en till oss – som de överlämnade.  Jag kände mig både smickrad och glad. Fast det tog en stund innan vi förstod att det var en fjäril – vill vi i alla fall tro …

På kvällen var vi på konsert i City Hall med några vänner och lyssnade till en världsberömd svensk – Christian Lindberg. Han spelar trombon och dirigerar – en mycket annorlunda konsert kan jag meddela. Men killen var ett charmknippe och den sydafrikanska publiken avgudade honom.

I går, lördag, hade vi gäster på middag – vi hade mycket trevligt och kvällen blev sen. Idag hade vi disken – inga problem. Jag har en gammal inspelning av Lindeman som jag satte igång och skickade den till radion i köket med den FM-sändare vi inhandlat en gång i tiden. Så det var ett rent nöje att diska efter gästerna. Vi har inte plats för en diskmaskin här. Vi fick välja mellan diskmaskin och tvättmaskin och då var valet inte så svårt.

Hade Skype-kontakt i dag på förmiddagen med barndomskamraten som just nu befinner sig i Thailand. Visst är det fantastiskt med den moderna tekniken. Jag hade just ätit frukost och hon skulle ta eftermiddags drinken före middagen.

Det var tänkt att vi skulle ta en promenad i dag – vädret var underbart, men blåsigt. Det blev balkongen istället. Inte helt fel för mig som knappt haft tid att sitta där denna säsong. Efter någon timme blev maken trött och lade sig för att vila, så jag lade på en romantisk film och tog ett behövligt fotbad. Maken vaknade och vi tittade på en film tillsammans. Sedan var det läggdags för maken – jag fortsatte att titta på en tredje film. Har ju spelat in en hel del i somras – och när inte maken är med så blir det romantiska filmer – maken är inte intresserad av den typen av film, han somnar – så han kan lika gärna ligga i sängen och sova – mycket bekvämare för honom , och jag slipper reta mig på att han inte är intresserad av romantik …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *