Dan …

Så blev det då julafton – har knappt fattat att det varit december.

Vi började dagen med te, lussekatter och GD. Sedan blev det risgrynsgröt. Vad är det som gör att det smakar så bra på julafton. Skulle inte komma på tanken att koka det en annan dag. Kanske för att det tar sådan tid – men har heller ingen längtan till det.

Vi lyssnade på svensk radio och bland annat Barnen som ringer till tomten. Han har tagit upp sig lite i år – inte lika många pinsamheter – även om han har långt till den tidigare tomtens klass. Vi lyssnade faktiskt på ett inspelat band timmarna innan och kunde jämföra då vi hade det i färskt minne. Men visst – ungarna är sig lika med sina frågor. Pratade med barnbarnet på Värmdö och han hade också lyssnat, men inte ringt.

Vi talade också med barnbarnen i Kalifornien, de hade precis ätit frukost.

Sedan var det dags att avnjuta julbordet, vi sköt rejält på det i tiden idag, gröten var mycket mättande. Jag tycker inte vi har så överdrivet mycket – och det ser inte ut att ha försvunnit särskilt mycket från faten då vi är färdiga, men ändå sitter vi där rejält mätta. Lite kaffe o i år blev det Kalle Anka o hans vänner, mera radio SR Minnen och Karl-Bertil Jonsson. Det blev ganska sent innan vi delade ut julklapparna, som kommit över Atlanten från dotterns familj i Kalifornien.

Maken gick ner till vakten med en påse med mat o godis och där stod en fantastisk bukett, som var till oss. Den kom från sonen m familj på Värmdö.

Det var en skön avslappad dag för vår del och när jag zappade efter en julfilm jag tänkte avsluta kvällen med så hamnade jag i direktsändningen av Midnattsmässan från Rom, så det fick bli julaftonens avslutning istället. Det var åter en härlig julafton som lades till handlingarna …

God fortsättning !

En fantastisk bukett, några av mina favoriter - Protea - ingår ...

Maken är redo ...

Doppet ...


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *