Dan före dan …

Så är vi en dag närmare jul. Det slår strax över till dan före dan. Varje år har jag ambitionen att börja i god tid så jag kan njuta av allt innan jul. Varje år tar föreningen för stor plats och jag fattar inte ens att det är dan före dan – även om en del av mig hinner göra det jag vill ha på julbordet. Men det där att sitta där med pralinerna, en god bok, titta på de romantiska julfilmerna – som här går denna vecka och mitt i natten. Det där att få suga lite på tiden innan  …

Idag deltog jag i en trevlig lunch med några damer – det positiva med föreningen. Sedan satte jag degen till vörtbrödet – som blev jättebra, förutom att jag glömde saltet. Jag har gjort rödkålen och satt en pepparkaksdeg – i miniatyr. Vi får se hur den blir.

Maken har gravat Yellow Tail, en fet fisk som vi gravade redan i Ghana med lyckat resultat. Han har också ”lagt in” glögg – ett oprövat recept som vi hittade i en gammal SWEA tidning. Skall bli spännande att smaka.

Middagen, bestående av rödkål och köttbullar med en skiva vörtbröd, avnjöts framför TV:n med en rulle. Vår favorit Mrs Bucket som trasslar in sig i allt vad hon gör. Såg att serien går i repris i Kanal 5 i SVT. Kika på den om ni vi ha ett skratt.

Nu får det bli en tidig kväll och i morgon skall sillen, skinkan och sillsalladen fixas. Liksom jag skall se hur pepparkaks degen blev – om det kan bli några kakor. Gjorde receptet för Skurna pepparkakor enligt kokboken. Har inte tid, eller lust heller för den delen, att kavla och ta ut formar. Men lite doft o smak skadar inte …

Det här skall visst bli pepparkaksdeg ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *