Fräcka tjuvar …

img_7528

Ytterligare en skön natt, jag kommer att sakna dess duntäcken och lakan. Frukosten var lika fantastisk och vi behövde inte gå hungriga från bordet. Värdparet var lika trevliga idag och vi kommer gärna tillbaka till detta ställe nästa säsong.

Vi packade in våra pinaler i bilen och styrde kosan mot West Coast National Park. En fantastisk park med fynbos, lågväxande buskar. Vi såg några små mini antiloper och en stor med ett stort, skruvat horn i pannan. Vi tog reda på vad det var i informationen, men jag har glömt … På vägen passerade vi också två olika sorters sköldpaddor och så såg vi rovfåglar av olika slag. Nu är det höst, men vi skall komma tillbaka när det är vår. Då blommar alltsammans och det är otroligt vackert säger man.

Det blev en förmiddagsfika på restaurangen och sedan promenerade vi ner till lagunen, en vik av havet som går in. Där finns massor med fåglar i normala fall, men inte idag. Vi fick i alla fall se flamingos, häger, små egretts (vet inte vad de heter på svenska), strandskator och lite annat.

Vi fortsatte längre in i parken, längs lagunen på den södra sidan och kom fram till en underbad badplats. Där gick vi i och plaskade i kanten. Man hade kunnat bada, det var säkert över 20 grader och vattnet var ljuvligt kristallklart. När vi plaskat klart så återvände vi till restaurangen för en sen lunch, vilken lunch sedan. Så gott och så trevlig personal. Däremot hade de intresannta gäster, men som var mindre trevliga. De var gulgröna och mycket vackra, men ack så fräcka – vävarfåglar. Sådana har vi sett många gånger, men aldrig på borden och definitivt inte på tallrikarna – dvs inte tillagade – de var fräcka och  utstuderade mattjuvar …

Sedan var det dags att åka hem. Det bara en dryg timme till Kapstaden – vi kommer tillbaka ….

Fågelskådare med handväska ...
Fågelskådare med handväska ...
Det gäller att se var man sätter ner fötterna ...
Det gäller att se var man sätter ner fötterna ...
Om det inte vore för handväskan, så ...
Om det inte vore för handväskan, så ...
Nu har jag fått tillbaka kameran ...
Nu har jag fått tillbaka kameran ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *