Västkust charm …

Strandblommor ...
Strandblommor ...

Vi sov så gott bland duntäcken och kuddar och för att kunna njuta riktigt så lämnade vi en av altandörrarna på vid gavel så att den kyliga nattluften kunde komma in. Det blev en bastant frukost och efteråt tog vi en promenad längs den klippiga delen av stranden. Det var intressant att se hur en del växter kunde överleva där i torkan och vinden. Det är höst nu, men på våren är det tydligen massor av blommor på dessa små växter som hukar i sanden bland klipporna. Där är djupa raviner och massor med gamla krossade musselskal, som bildar ”jorden”. Med jämna mellanrum så fanns det bänkar som vi kunde slå oss ner på för att njuta av havet och naturen.

Sedan tog vi bilen och styrde kosan norrut ca 6 mil till en liten ort – världens ände – Laaiplek. Där såg vi både flamingos och pelikaner. Vi besökte fiskehamnen och köpte rökt snoek, en fet fisk som smakar mycket gott. Det blev en lunch på ett hotell i fiskehamnen, vägg i vägg med fiskefabriken. På bryggan såg vi tre ”svenska” hägrar, vi undrade just vad de gjorde på en brygga. De var tuffa och jagade bort trutar och mås om de kom för nära.

Tillbaka på hotellet så satt vi på altanen, men ikväll var det kyliga vindar och jag var glad åt min fleecejacka. Jag blev sittande, men maken passade på att titta på BBC, nyheterna – det var lyckan för honom. Jag satt och kikade på två fiskare som kom iland med sin gummibåt som de drog upp på trailern och sedan rensade de sin fångst. Det tog en bra stund, båda hade varsin stor välfylld hink med fisk i. Måsarna och trutarna satt och tittade på. Så fort något slängdes så slängde de sig över det. Men så ynkligt få – tycker fortfarande att det är konstigt med så få måsar, när de dräller här bland husen i Sea Point.

Det var så kyligt och jag satt så länge på altanen att jag blev genomfrusen. Var ju tvungen att vänta ut solnedgången som var helt fantastisk (som vanligt) 🙂  Jag beslöt mig för att tappa upp ett bad i vårt tjusiga badkar. Där fanns badskum och i ett skåp hittade jag massor med värmeljus som jag dukade upp runt badkaret. Sedan låg jag och kände mig mycket romantisk. Maken hade bara ögon för BBC, vi var nöjda var och en på sitt sätt …

Här bor vi, altanen högst upp till vänster (inget kryss, dock) ...
Här bor vi, altanen högst upp till vänster (inget kryss, dock) ...
En av ravinerna ...
En av ravinerna ...
Detta är gamla musselskal ...
Detta är gamla musselskal ...
Maken fram för torkad "strömming" ...
Maken fram för torkad "strömming" ...
Storfiskare ...
Storfiskare ...
...................
...................

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *