Första ljuset är tänt …

"Svensk" adventsstämning ...
"Svensk" adventsstämning ...

Första advent, måste väl medge att det inte var någon vidare adventsstämning i morse. Judiska skolan hade fest med diverse roliga saker för barnen. Inkl. fotboll och sim i bassängen. Glada skratt och härlig sommarstämning.

Vi intog vårt te på balkongen och satt ovanligt länge och läste – det var så härligt. Det var bestämt att vi skulle till stan och se när man tände juldekorationerna på gatan, maken manade på. Jag hade emellertid bestämt att våra egna dekorationer skulle upp innan vi åkte iväg – och tur var det.

När vi var tillbaka i kväll så var det mörkt och vi har suttit och njutit advent och lyssnat till adventsmusik – svensk inspelning. Som jag i all hast brände ner från min hårddisk. Den vi hade förra året blev ju stulen, men som den person jag är så har jag alltid både svångrem och hängslen – det fanns en back up i Sverige.

I stan var det ca 20.000 människor på plats och alla räknade ner när ljusen skulle tändas. Sedan blev det fyrverkeri – ett av de fåtaliga som är här i CT. Det är ganska stränga regler för att få tillåtelse att få har fyrverkerier.

Nu hänger även våra julstjärnor på plats, liksom den sjuarmade eljusstaken – en typisk symbol för judisk tro. Så grannarna tror nog att vi är judar, lite extrema i vår tro – men det bjuder vi på. De skulle bara ana att vi har en massa asa-tro i vårt firande, eller …?

Inget fel alls på stämningen, mörkret finns där. Så vi har suttit i varsin fåtölj och bara njutit i några timmar …

(För övrigt håller jag på att bli tokig på den mobila uppkoppling vi har just nu, jag ”ramlar” ur hela tiden – just nu t.ex – tredje gången på tjugo minuter …)

Första ljuset är tänt ...
Första ljuset är tänt ...
Så typiskt svenskt ...
Så här måste det ju vara i advent, eller hur ... ?
Men så här kan det också vara ...
Men så här kan det också vara ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *