Vinprovning m sushi …

Vi vaknade sent, maken och jag. Ja, jag brukar inte ha problem med att sova på morgnarna – men maken brukar skutta upp ganska tidigt. Nu fick jag höra att även han blivit liggande i sängen ett bra tag. Vädret var ljuvligt och jag njuter av mina morgnar på balkongen och inte framför datorn.

Vi lyssnade inte till Ring så spelar vi, då vi nu har tillfällig – dyr – mobiluppkoppling. Det gäller att få den att räcka till den sista november. Vi har bestämt oss för att vara lite snåla och inte ladda ner fler gigabyte denna månad, vi får samsas om ”pluppen” i stället. Men den hoppar ur hela tiden och det är irriterande + att det är långsamt, men …

Efter en sen frukost gav vi oss iväg på en liten promenad längs stranden och njöt av det vackra. Det blev en tur till hotellet där vi åt en sen lätt lunch och satt med de andra turisterna och njöt av utsikten och tittade på ungarna som badade i poolen.

Mera balkongen innan det var dags att klä upp sig – vi skulle på vinprovarparty. Maken fick en inbjudan via vårt ”systembolag”, så vi gick dit och frotterade oss med de andra vinsugna kunderna. Det var ett hundratal som provade viner och mumsade på alla goda bitings av alla de slag, varma som kalla. Stora fat med olika ostar och frukter och sushi, som rullades och fixades på plats så vi fick se hur det går till. Maken provade, tonfisk med ris. Det är riset som gör att jag inte äter sushi, det växer i munnen och jag tycker det är äckligt … Så jag höll mig till det andra.

En hel del goda viner fick vi prova, men det finns en gräns för allt, så vi bröt upp ganska tidigt och promenerade hem. Där lade vi på en rulle och såg en mycket bra film. Den den fick helt klart godkänt och ett gott betyg, maken höll sig vaken hela filmen ut …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *