Valborgsmässoafton 2009 …

Valborgsbrasan - i öppna spisen ...

Valborgsbrasan - i öppna spisen ...

 

Valborgsmässoafton och Konungens födelsedag. Dagen har varit vacker, knallblå himmel som matchade flaggan och forsythian som slog ut igår. Solen sken hela dagen och det var varmt i lä, men iskallt i den nordliga vinden. Jag har slöat hela dagen, känt efter hur trött jag är. Vårdcentranlen har ringt två gånger för att uppmuntra mig, men också för att avråda mig från att umgås med andra människor.Jag skulle få veta sensast på måndag och innan dess borde jag hålla mig isolerad.

Dagen har varit härligt slö och jag har suttit med huvudet i skuggan och njutit av solen, lyssnat på fåglarna och tittat på glittret i vattnet. Sent på eftermiddagen ringde min egen läkare och blåste faran över – jag har ingen smittande flunsa. Hon ringde för att hon också blivit avstängd sedan hon haft kontakt med mig, det förstod jag av samtalet på förmiddagen från labbet när sköterskan sa att även deras läkare var i karatän. Jag är glad att hon ringde, hon sade att hon ville att jag skulle få veta så fort som möjligt och att jag kanske får fler samtal under kvällen. Men ingen mer har ringt – vem har tid med sådant när det är Valborg första maj. Jag klagar inte, de har varit helt underbart tillmötesgående. Det känns i alla fall skönt att blåsa faran över, även om jag inte riktigt trodde på det från början, inte min läkare heller – men man vet aldrig.

Faktum kvarstår att jag fortfarande är onormalt trött, vill inget och orkar inte läsa – inte minst att försöka åstadkomma något här på datorn. Vet inte hur många gånger jag försökt sätta mig in i mina mail som skall besvaras, men kan inte fokusera – men det kanske beror på annat … 😉

(Kära väninna, som ville stå tillsammans med mig i TV, då vi skulle klä skott för de första infekterade i Sverige – nu blev det inte så …)

Det blev ingen brasa heller – eldförbud – lika bra …

 

Vår vackra flagga ...
Vår vackra flagga ...
Grannen tvärs över sjön visste nog inte om förbudet - det varoligt att få se en brasa ...
Grannen tvärs över sjön visste nog inte om förbudet - det var roligt att få se en brasa ...

2 reaktioner på ”Valborgsmässoafton 2009 …”

  1. Skönt att det inte var den smittande flunsan men du får krya på dig för du verkar inte riktigt pigg än men jag blir bara bättre och bättre. Har krattat lite och då är det hopp om livet.

    Kram Solveig.

  2. Det låter härligt!! Då skall jag nog också orka kratta upp minna kvistar imorgon …
    Kram
    M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *