En liten utflykt till Landsorts fyr …

img_1499.jpg
Landsort, här kommer vi …

Vi startade vår resa mot Torö vid 9-tiden och kom fram till en lite hamn där passbåten skulle gå över till Öja och Landsorts fyr. Vädret var perfekt, vindstilla och spegelblankt vatten. Det var många som kommit på samma tanker som vi, så det var tur att vi var tidiga. Alla kom inte med båten, han fick gå en extra tur, men vi kom med första turen.

Sedan travade vi runt på ön, tittade på fyren och några fåniga konstverk – man hade någon slags ”installation” på ön. En del av dem har jag svårt att kalla för konst, så vi följde inte konstrundan. Naturen var storlslagen och det var än mer fantastiskt med ett spegelblankt hav.

Vi letade oss ut på några klippor, som stengetter 😉 , där vi satte oss att inta vår matsäck. Det var många båtar på sjön där alla glada båtägare kunde bada från båtarna, man behövde inte ens kasta ankare de låg stilla ändå. Vi badade inte, det fanns gränser för vad vi skulle klara av – att ta oss i vattnet och upp igen. Jag hade dessutom ingen baddräkt, men lyckades komma åt att plaska med fötterna i vattnet.

Sedan gick vi tillbaka till byn och satte oss på en av de två små krogarna och drack öl – även jag … Det behövdes i den värme som var. Servicen var lite lollig och ölen var varm, men …

När båten vände åter till stan var vi ganska nöjda och snikade oss ombord i första omgången. Vi var där först och hande väntat nästan en timme på sista turen, men eftersom det var för många även på hemresan, så gavs förtur till bussresenärerna, sedan skulle han hämta de som inte kom med. Men vi kände att vi inte skulle klara av att sitta där i solen mycket längre, så vi bara gick ombord i allafall.

När vi kom hem packade vi bara våra väskor och drog ut till stugan, det blev lite sent, men jag hade laddat upp med kräftor, så det var helt perfekt att bara sitta ute på altanen och sörpla. Man hörde grannarna runt omkring som också dröjde sej kvar ute. Ja, en helt perfekt sommarkväll. Det var inga problem med att somna – och inte en chans att jag skulle försöka uppdatera här heller …

img_1501.jpg
Den lilla hamnen …

img_1503.jpg
Fyren …

img_1505.jpg
En gammal kanon …

img_1507.jpg
En ”stenget” ….

img_1509a.jpg
Lunchpaus, men maten är redan uppäten …

img_1511.jpg
Bara hav, spegelblankt hav …

img_1512.jpg
Lotsbåten skyndar ut ….

img_1515.jpg
Träff, det väckte en del gamla minnen ….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *