I vårdsvängen…

Det är fortsatt mycket tyst, konstigt hur fort man vänjer sej vid liv o rörelse. Kan det bero på att jag har levt så en stor del av mitt liv? Makens o mitt liv är kanske rörigt, men speciellt livligt kan man inte påstå att det är…

Jag steg upp ganska tidigt i morse, skulle ju iväg till röntgen. Morgonen var härlig, trots att natten varit ganska kylig. Maken till o med stängde fönstren. Det brukar vi bara göra vid hård vind, eller på morgonen när skolungarna kommer o sätter igång att spela boll vid 7-tiden… Varför måste alla ungar skrika till varandra?

Jag kom iväg till Chris Barnards sjukhus. Våning 12 skulle jag till o utsikten från väntrummet, mot hamnen, var fantastisk. Det gick också fantastiskt fort, 45 minuter senare var jag därifrån, med mina plåtar. Buss tillbaka till doktorn, som fladdrade in i sin vita rock. Vi sågs i ca 5 minuter, och då hann vi titta på plåtarna, han hann ge en dålig prognos, skriva ner lite i journalen, skriva ut recept, tala om att jag borde ta vissa prover och sedan fladdrade han ut till receptionen. Jag rantade efter och försökte fråga o få lite förklarat, jag hann också fråga om jag behövde något papper för dessa prover. Jo, det skulle jag få, de skulle han skriva i receptionen, sedan såg jag bara den vita rocken som fladdrade iväg.

Damen i receptionen ville ha betalt, hon visade på en summa som var dubbelt så stor som dagen innan. Jag måste ha sett lite konstig ut, för hon sa att det var för i går också. Jag påpekade att jag hade betalat igår. Men hon skakade på kroppen så att alla valkarna skvalpade – (där ligger jag i lä, hon skulle inte behöva något bord för att ställa ifrån sej kaffekoppen, men det behöver jag fortfarande…). Jag tog fram mitt kvitto och hon halverarde summan, men jag var sur. Igår kunde doktorn inget göra före röntgen, och jag fick betala för röntgen, helt ok, men han skulle ha lika mycket till för att skriva ut receptet…

Jag gick i alla fall till labbet och skulle precis säga att det skulle nog bli svårt att lämna urinprov, eftersom den saken var avklarad precis innan besöket hos doktorn. Men jag trycktes ner på en stol och en nål trycktes in i armen och sedan var det klart… Jag skyndade mej därifrån, för de krävde inget betalt, då… Vi får se om det kommer en räkning senare.

img_7782.jpg

Smygfoto vid busshållplatsen i CT…

img_7784.jpg

Smygfoto på bussen…

img_7787.jpg

Ingen smygbild, men ett försök att visa den otroliga himlen som speglar solnedgången…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *